Timtation tongt met zijn nieuwste ‘flirt’, en dat is geen onbekende

Timtation tongt met zijn nieuwste ‘flirt’, en dat is geen onbekende

Van een nipte strijd gesproken. Het scheelde letterlijk geen haar, toen de tellers vlak voor de finale op een gelijke stand terechtkwamen. De spanning was te snijden, maar het was Winston Churchill die de knoop doorhakte. Maar geen paniek: voor wie de suspense bijna teveel werd, was er gelukkig nog een legendarische en razendsnelle medley van K3-hits.

Wie zetelde er in de jury?

Zet Bart Cannaerts samen met Karen Damen in de jury en dan krijg je meesterwerken. In amper 100 seconden tijd weet Cannaerts maar liefst 31 K3-liedjes te brengen. Tot grote verbazing van de voormalige roodharige van de populaire meidengroep.

Wat was de vreemdste vraag?

Die kwam deze aflevering van Gunter D., die ‘Timtation’ een bijzonder dilemma voorschotelde.

Wat waren de beste quotes?

Sven Gatz: “Michèle Cuvelier zou mijn dochter kunnen zijn. Vreemd”. Bart Cannaerts: “Omdat je haar moeder kent?”

Erik Van Looy: “Heb jij dat al gedaan, Wouter, badminton?”- Vandenhaute: “Heel vroeger, met mijn beste fietskameraad. Toen ik kind was, speelde hij voetbal op redelijk niveau. Zondagmorgen, om zich te ontspannen voor de match, ging hij met mij pingpongen.” - Bart Cannaerts: “Met een badmintonracket?” - Vandenhaute: “O ja, shit”.

Erik Van Looy: “Mensen klonen, zou dat niet tof zijn, Wouter? Dat je zo twee Wouterkes hebt?” Bart Cannaerts: “Dan kun je badmintonnen”.

Wat waren de leukste momenten?

Hou je van ‘De Slimste Mens’, maar vind je het storend dat er tussen het bulderlachen en applaudisseren door quizvragen worden gesteld? Dan geven we je hier een compilatie van de leukste momenten.

Wie is één stap dichter bij de titel van Slimste Mens ter Wereld?

Omdat Michèle Cuvelier en Wouter Vandenhaute allebei met vierhonderd seconden eindigden, werd met een schiftingsvraag beslist wie de aflevering zou winnen. Vandenhaute benaderde de leeftijd van Winston Churchill het dichtst.

Je bent een terechte winnaar als je weet dat de overleden Thaise voorzitter van voetbalclub Leicester City naar de naam Vichai Srivaddhanaprabha luistert en dat Winston Churchill in 1965 overleden is.

Er waren trouwens nog wat vreemde voorvallen in deze aflevering van ‘De Slimste Mens’, telkens met Vandenhaute in de hoofdrol:

Wie moet er onverbiddelijk naar huis?

Sven Gatz. De minister werd geklopt door Michèle Cuvelier van Studio Brussel met de woorden: “Tegen zo veel jong geweld kan een minister van jeugd niet op”.

Wie zien we maandag tijdens de tweede finaleweek opduiken?

Rani De Coninck.

Deze finalisten komen volgende week nog langs:

1. Julie Colpaert (12)

2. Boris Van Severen (8)

3. Peter Van de Veire (6)

4. Rani De Coninck (6)

.

Nu in het nieuws