Antwerp Giants fikst helse klus en plaatst zich voor halve finale beker

Foto: GOYVAERTS/GMAX Agency

Antwerp Giants fikst helse klus en plaatst zich voor halve finale beker

Print

Telenet Antwerp Giants heeft donderdagavond tegenstander Leuven overklast in de return van de kwartfinale. De Giants zetten een 79-69-nederlaag uit de heenmatch in Leuven helemaal recht en wonnen met overtuigende 82-38 cijfers. Zo plaatst Antwerp Giants zich voor de halve finales van de beker, daarin wacht Brussels.

“Een knappe reactie van mijn ploeg na de slechte prestatie in Leuven”, haalde Moors opgelucht adem. “We hebben Leuven vooral respect gegeven. Anders was deze prestatie niet mogelijk geweest.”

Telenet Giants Antwerp, met Hans Vanwijn in de basisvijf in de plaats van Dave Dudzinski, nam een spetterende start. Met een verschroeiend tempo greep het Leuven onmiddellijk bij de keel. Van 8-2 ging het met swingend basketbal naar een 16-2. Ismael Bako was weer dominant in the paint en na het eerste kwart ­hadden de Giants de achterstand uit de heenwedstrijd volledig ­uitgeveegd. In het tweede schuifje bleef Telenet Giants Antwerp verder domineren. Bryant ­McIntosh lukte wel enkele lucky shots, maar toch bleef Leuven achter de feiten aanhollen. Vic Sanders dropte twee bommen en de Giants liepen weg naar 39-22 halfweg.

Tijdens de rust hield Leuvencoach Eddy Casteels een donderpreek, maar zijn selectie pikte de boodschap niet op. Leuven maakte niets klaar in offense en was vooral defensief te traag. De driepunters vielen dan wel niet bij de Giants, maar met snel basketbal en dus vele fast-breaks ging het vlug naar 47-24. Het trio Tyler ­Kalinoski - Jae’Sean Tate - Paris Lee was de bezieler van de ­Antwerpse dominantie. Ismael Bako dunkte er lekker op los en met een 20-8-tussenspurt ging het na drie kwarts naar een veelzeggende 59-30. Het slotschuifje was louter voor de statistieken. Bij 75-32 was de veertiger een feit. Het sein voor coach Roel Moors om zijn basisspelers in ­deze drukke tijden, met ook Champions League en competitie, wat rust te gunnen. Met de Young Guns van Giants Two op het ­parket ging het in een swingende Lotto Arena naar 82-38.

Wake-upcall

Uitblinker Ismael Bako: “In ­Leuven kregen we een stevige ­wake-upcall. We beseften dat we een gouden kans kregen om de ­finale te bereiken omdat we ­Oostende en Charleroi, met alle respect uiteraard voor Brussels, pas kunnen ontmoeten in de ­finale. De bal lag dus in ons kamp en we wisten dat focus en agressiviteit hoognodig was. Wat de sleutel was? We wilden absoluut een vroege bonus van Leuven ­vermijden. We hebben ons gameplan quasi perfect uitgevoerd.”

De tweede halve finale is de ­klassieker tussen Oostende en Charleroi. De finale van de Beker van België vindt plaats op zondag 10 maart in Vorst ­Nationaal.

TELENET GIANTS ANTWERP:

Lee 2, ­Coppens 0, Gielen 0, Tate 15,

Van Den ­Eynde 0, Vanwijn 9,

Sanders 11,Schoepen 6, Bako 16,

Dudzinksi 4,Kalinoski 9, ­Donkor 10.

LEUVEN:

Fauconnier 2, Mcintosh 10, ­Vervoort 2,

Bogaerts 0, Lambot 2, Delacic 4,

Robertson 0, Despalier 2, Stith 12,

Rogiers 2, Fall Faye 2, Sissoko 0.

Meer basketbal