Verkeerslichten knipperen enkel nog bij nacht

Foto: Gemeente Nijlen

Gemeente past nieuwe regeling aan kruispunt aan na klachten van ouders en passanten

Verkeerslichten knipperen enkel nog bij nacht

Print
Kessel / Nijlen -

De verkeerslichten aan het kruispunt Torenvenstraat-Emblemsesteenweg in Kessel (Nijlen) staan het grootste deel van de dag op knipperstand. De gemeente past dat nu aan omdat ouders en passanten daar kritiek op hadden.

De sturing van de verkeerslichten was onlangs een hele tijd defect, waardoor de verkeerslichten op knipperstand stonden. De gemeente kreeg daarna verschillende reacties waaruit bleek dat het verkeer er plots vlotter zou gaan. “Er is toen beslist om op weekdagen enkel tijdens de drukke spitsuren nog de verkeerslichten te gebruiken en de rest van de dag het oranje knipperlicht te laten werken”, zegt schepen van Mobiliteit Paul Laurijssen (CD&V).

Bij N-VA vinden ze het jammer dat er weinig overleg was. “Een goede verkeerseducatie voor kinderen is belangrijk, zodat ze weten dat ze de verkeersborden moeten volgen op een kruispunt met knipperlichten. Dat gebrekkige communiceren richting de inwoners stoort ons”, zei raadslid Jinse Van den Bogaert op de jongste gemeenteraad.

Ondertussen blijkt de regeling weer te veranderen. “Sinds de aanpassing hebben we klachten gekregen. Soms zorgde het gebrek aan werkende verkeerslichten toch voor moeilijke situaties, bijvoorbeeld op woensdagmiddag. Daarom worden begin volgende week de instellingen aangepast zodat het knipperlicht enkel nog brandt van 19 tot 7u ’s nachts”, zegt schepen Laurijssen nog.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio