Twee arrestaties na seksvideo op top van Grote Piramide in Egypte

Print

In Egypte zijn donderdag een kamelendrijver en een jonge vrouw gearresteerd omdat ze het een Deens stel hadden mogelijk gemaakt om de Grote Piramide te beklimmen. Ze maakten op de top van de piramide gewaagde beelden die ze op 8 december op YouTube postten. Dat liet veel stof opwaaien in het land, aldus het Egyptische ministerie van Binnenlandse Zaken.

De Deense fotograaf Andreas Hvid plaatste vorige week op het internet naaktfoto’s van hem en zijn vriendin op de top van een piramide, die werd voorgesteld als de Grote Piramide van Gizeh. Dat lokte woedende reacties uit in Egypte.

“Uit het onderzoek blijkt dat de 54-jarige kamelendrijver de Denen heeft geholpen om de site op 29 november ‘s nachts te beklimmen in ruil voor een bedrag van 4.000 Egyptische pond (200 euro)”, klinkt het in een communiqué van het ministerie. Tegelijkertijd werd ook een 31-jarige vrouw, die als tussenpersoon optrad tussen de Denen en de kamelendrijver, gearresteerd. Volgens het ministerie kende ze de Denen via het internet. Beide arrestanten bekenden de feiten en werden overgedragen aan het parket.

Op de ongeveer drie minuten durende video van het stel, die tot vandaag al 4,5 miljoen keer werd gedownload, is te zien hoe de twee de Grote Piramide beklimmen, wat verboden is. Helemaal op het einde van de video is op een stilstaand beeld te zien hoe de twee elkaar naakt omhelzen.

Minister van Oudheden Khaled al-Anani sprak in de staatskrant al-Ahram van “pornografische beelden” en “een schending van de openbare zeden”.

Het beklimmen van de piramides is al vele jaren verboden in Egypte. Maar regelmatig proberen mensen op de top van de antieke monumenten te geraken.

.

Nu in het nieuws