Laszlo Bölöni: “Vandaag houden ze allemaal rekening met ons”

Print

Video: ATV

Antwerp werkt verder aan de klim naar boven. De ploeg staat op de tweede plaats en heeft dit seizoen nog niet buiten de top zes gestaan. Dat zorgt ervoor dat de Great Old nu anders wordt benaderd door de tegenstanders. “In het begin na de promotie werden we nog niet echt serieus genomen. Door enkele resultaten hebben we verschillende mensen al wakker gemaakt. Maar vandaag is iedereen wakker. Ze houden allemaal rekening met ons. Als er vandaag over Antwerp gesproken wordt, is dat op een andere manier dan anderhalf jaar geleden. Dat zorgt ervoor dat wij zelf nog efficiënter moeten zijn”, zegt trainer Laszlo Bölöni.

Zaterdag komt Waasland-Beveren op bezoek op de Bosuil, iets wat een opwarmertje moet zijn voor de topper van een week later op het veld van Club Brugge. “We willen altijd winnen, maar dat heeft niets te maken met wat er een week later op het programma staat. Ik denk dat Waasland-Beveren niet op zijn plaats staat. Als je kijkt naar hun ploeg, naar hun spel,… Het wordt een moeilijke wedstrijd.” Waasland-Beveren verloor dit seizoen al van Moeskroen en Eupen, maar won vorige week wel van Club Brugge. “Dat is het bewijs dat de Belgische competitie zeer goed in balans is.”

Vorig weekend was Lior Refaelov enorm belangrijk in de zege tegen Cercle Brugge. Over een week staat hij tegenover zijn ex-club Club Brugge. “Hij staat er nog niet constant, hé”, tempert Bölöni. “Voor zijn laatste wedstrijd was zijn aanwezigheid in het spel wat magertjes. Maar hij voelt zich hier goed. Hij kan ons blij maken. Zo’n type miste ik vorig seizoen in onze ploeg. ”

Belofte maakt het waar

Laszlo Bölöni: “Vandaag houden ze allemaal rekening met ons”
Gaël Kakudji in duel tegen Cercle Brugge Foto: ISOSPORT

In het slot van de wedstrijd tegen Cercle liet Bölöni belofte Gaël Kakudji invallen. “Hij heeft een serieuze mentaliteit. Hij doet wat we vragen en deed het goed in de vriendenmatchen. Je zou denken dat iemand die zo ver van het eerste elftal staat zou breken, maar dat is niet gebeurd. Hij heeft verschillende moeilijkheden overwonnen en op defensief vlak wordt hij een nuttige speler. Tegelijkertijd wil ik ook een signaal geven aan alle jongeren hier dat – ook al halen we spelers als Refaelov en Mbokani – we ook in onze eigen tuin kijken. De academie van deze club komt van heel ver. We willen aan iedereen in de Antwerps agglomeratie tonen dat een jongen met talent die serieus werkt, hier zijn kans kan krijgen.”

Arslanagic out tegen Club?

Dino Arslanagic is al zeker buiten strijd voor de wedstrijd van komende zaterdag tegen Waasland-Beveren en mogelijk mist hij ook de topper van volgende week tegen Club Brugge. “Arslanagic maakt goede vorderingen, maar de eerste tien dagen moeten we hem nog niet verwachten”, zegt trainer Laszlo Bölöni. “Haroun zal klaar zijn voor de wedstrijd van zaterdag. Hij trainde inmiddels al met de groep.”

Meer voetbalnieuws