Grote politieactie in zoektocht naar schutter kerstmarkt Straatsburg

Foto: AP

Grote politieactie in zoektocht naar schutter kerstmarkt Straatsburg

Print

In de wijk Neudorf in het Franse Straatsburg is een grote politieactie aan de gang in het kader van de zoektocht naar Chérif Chekatt, de dader van de aanslag op de kerstmarkt dinsdagavond. Er is een grote ontplooiing van politieagenten en ook het speciale interventieteam is aanwezig.

Twee dagen na de aanslag in Straatsburg is er donderdag een omvangrijke politieoperatie aan de gang in de wijk Neudorf, zo heeft nieuwszender BFMTV gemeld. Volgens de zender, die doorgaans erg goed ingelicht is, zou het echter gaan om een standaard buurtonderzoek en wijst niets erop dat Cherkatt er effectief zou aangetroffen worden. Neudorf is de wijk waar de politie het spoor naar Cherkatt is kwijtgeraakt.

Op televisiebeelden zijn talrijke overvalwagens te zien. Ze zijn overdwars de weg gezet om het verkeer tegen te houden. Voorbijgangers en journalisten worden aangemaand zich te verwijderen. Zwaarbewapende en door schilden beschermde politieagenten bewegen zich groepsgewijs voort en gaan huizen binnen.

Ook minister van Binnenlandse Zaken Christophe Castaner temperde echter meteen het enthousiasme als zou de politie de dader op het spoor zijn. “Het gaat om een operatie waarmee we alle twijfel willen wegnemen, zoals dat de voorbije 36 uur al meermaals gebeurde. Het is niet direct een signaal en het wil niets zeggen, laat ons het onderzoek verder laten gaan.

“Op dit ogenblik is er niets dat er op wijst dat de gezochte persoon zich op die plaats bevindt”, zei ook een bron bij de politie aan het Franse persbureau AFP. Een andere bron bevestigde dat de operatie wel in het onderzoek past maar niet meteen het oppakken van de verdachte als doelstelling heeft.

Meteen na de aanslag heeft de vermoedelijke dader zich dinsdag in Neudorf met een taxi laten afzetten om dan na een schietpartij met de politie te verdwijnen. In de buurt bevindt zich ook de woning van Chérif Chekatt. Die is doorzocht.

.

Nu in het nieuws