CEO Engelse voetbalbond stapt op het einde van het seizoen op na reeks van mislukkingen

Foto: REUTERS

CEO Engelse voetbalbond stapt op het einde van het seizoen op na reeks van mislukkingen

Print

Martin Glenn stapt na dit seizoen op als CEO van de Engelse voetbalbond (FA). Glenn lag onder vuur vanwege een reeks mislukkingen. Zo was hij verantwoordelijk voor de aanstelling van bondscoach Sam Allardyce, die al na één interland moest vertrekken vanwege een schandaal. Hij kreeg ook veel kritiek op de manier waarop hij een racismezaak binnen de nationale vrouwenploeg aanpakte. Bovendien lukte het hem niet om de voorgenomen verkoop van Wembley voor elkaar te krijgen.

Glenn werd begin 2015 aangesteld als CEO van de FA. Het EK van 2016 in Frankrijk liep uit op een grote teleurstelling, maar met Gareth Southgate als opvolger van Allardyce richtte de nationale ploeg zich weer op. Bij het afgelopen WK in Rusland werd Engeland vierde.

De FA benadrukt in een verklaring op de website alle successen van Glenn. Zo werden de nationale ploegen onder 17 en onder 20 jaar wereldkampioen, nam het aantal vrouwen binnen de Engelse bond flink toe en zorgde hij voor een toename van 40 procent in de inkomsten van de FA.

Meer sportnieuws