© Kioni Papadopoulos

DOEN! Tien tips voor een uitstap met het volledige gezin deze week

Deze week valt er weer heel wat te beleven. We geven 10 tips om eropuit te trekken met het volledige gezin. Veel plezier!

id

1 VR 21/12: Warmathon op Linkeroever

dewarmsteweek.stubru.be

Ter gelegenheid van De Warmste Week organiseert Studio Brussel vanaf dinsdag in zes Vlaamse steden de Warmathon. Elke deelnemer kiest zelf voor welk van de duizend goede doelen hij loopt. Met als boegbeelden Stijn Vlaeminck en Cath Luyten strijkt de Warmathon vrijdag neer op Linkeroever. In Antwerpen loop je tussen 14 en 20u langs de Schelde in de omgeving van Sint-Anneke over een afstand van 3,1 km. Finish en start liggen aan de Gloriantlaan.

2 ZA 15/12 - ZO 16/12: Wezenberg opent met ‘Bommeke’

www.sportinga.be

Na negen maanden van renovatie zet olympisch zwemcentrum Wezenberg de deuren weer open. Dit weekend trakteert Sporting A op het openingsfeest ‘Bommeke’. 24 uur lang kunnen jong en oud in het water duiken en deelnemen aan activiteiten zoals waterskiën en aqua- work-outs. Voor kinderen zijn er waterspringkastelen en watervertellingen. Vanavond is er ook een poolparty met Halve Neuro en dj-duo Laston & Geo.

3 ZA 15/12: Ecologische kledingmarkt

www.cosintandries.be

Onder het motto ‘Krijg de klere’ wordt in de wijk Sint-Andries vandaag van 11 tot 22u een evenement georganiseerd rond ‘eerlijk’ textiel. Verwacht op en rond de Sint-Andriesplaats een kledingmarkt, textielworkshops en een swishing-event. Er wacht ook een repaircafé en een familieworkshop door Hausgemacht. Je kan er eveneens kleren doneren aan De Collectie, dat gebruikte kleren een nieuw leven geeft.

4 ZO 16/12: Ruil- en weggeefbeurs

www.deroma.be

De Roma en Samenlevingsopbouw organiseren zondag de feestelijke ruil- en weggeefbeurs Goe Gegeven! Onder het motto ‘consuminderen voor de feestdagen’, bemannen mensen die spullen te veel hebben weggeefstandjes. Tijdens Goe Gegeven! kan je ook planten ruilen met andere groenliefhebbers.

5 ZA 15/12 - ZO 06/01: Kerstwandelen in Merksplas

www.toerismemerksplas.be

Toerisme Merksplas heeft vijf bewegwijzerde wandelingen uitgetekend tussen Kempense kerststallen. Tijdens de Kerstwandelingen wordt er halt gehouden bij twee kerststallen in Merksplas (op het Kerkplein en in domein ’t Zwart Goor) en eentje in Baarle-Hertog (aan de kerk van Zondereigen). Aan de kerststallen staan vuurkorven en worden veelal hartversterkertjes verkocht.

6 ZA 15/12, ZA 22/12: Kersttram in ‘t Stad

www.facebook.com/kersttram2018

Het Vlaams Tram- en Autobusmuseum legt deze en volgende zaterdag een kersttram in naar Antwerpen. Aan boord van de Poldertram 9994 bevindt zich de kerstman.

Er wordt om 13.55u en 15.58u vertrokken aan P+R Luchtbal. De tram maakt een lus via het traject Noorderlaan-MAS-Groenplaats-Bolivarplaats-Nationale Bank-Meir-MAS en terug naar P+R Luchtbal. Opstappen kan aan alle grote haltes onderweg. De ritten zijn gratis.

7 ZA 15/12: Olense kerststallentocht

www.olen.be

Er staan liefst achttien kerststallen in Olen. Daarom kan je vanavond tijdens de kerststallentocht kiezen uit meerdere routes die je langs de verschillende kerststallen brengen. Je kan de tocht starten aan om het even welke kerststal vanaf 18u. Er rijden die avond ook twee huifkarren. De ene vertrekt aan de kerk in O.-L.-V.-Olen, de andere aan de kerk van Sint-Jozef-Olen.

8 ZO 16/12 Kerstmarkt in Lamot

mondiaal.mechelen.be

Binnen de muren van Congres- en Erfgoedcentrum Lamot wordt zondag tussen 13 en 19u de Mondiale Kerstmarkt gehouden. De partners van Mechelen Mondiaal en Mechelen Klimaatneutraal leggen uit wat zij doen voor een duurzame toekomst. Bij dertig standhouders kunt u terecht voor ecologische en duurzame geschenkjes.

9 VR 21/12: Santa Run op springkussens

www.thebeastantwerp.com

Met The Beast ligt nog tot 23 december een groot hindernissenparcours in de Waagnatie. Wie niet kan wachten tot 25 december, kan zijn kerstmanpak vrijdag al aantrekken voor de Santa Run. Dan kan je het hindernissenparcours verkleed als kerstman -of vrouw afleggen. Ook de Coca-Cola Christmas Truck is van de partij.

10 ZA 15/12: Jinglerun in Oud-Turnhout

www.oud-turnhout.be

Het Dorpsplein van Oud-Turnhout wordt straks tussen 15 en 22u omgetoverd tot een gezellige kerstmarkt. Met de Jinglerun wordt er om 19u een ludieke kerstmannenloop georganiseerd langs en door historische en bekende Oud-Turnhoutse gebouwen. De Jinglerun is geen wedstrijd, maar een loopevenement in de kerstsfeer met gezellige verlichting. De afstand is beperkt tot 5 km.

Tips om te Doen!