Betoncentrale aan Keerdok wijkt voor 80-tal appartementen en park

De betoncentrale op het Rode Kruisplein. Foto: Archiefbeeld Gil Plaquet

Betoncentrale aan Keerdok wijkt voor 80-tal appartementen en park

Print
Mechelen - CBR-Inter-Beton heeft haar betoncentrale aan het Keerdok in Mechelen verkocht aan Global Estate Group. De West-Vlaamse promotor heeft plannen om de site vanaf 2022 te ontwikkelen door er een 80-tal appartementen te bouwen. Er wordt ook een park van een hectare aangelegd. T'îles Malines blijft, maar gaat een jaartje verbouwen.

"Inter-Beton maakt reeds geruime tijd voorbereidingen om de activiteiten aan het Keerdok naar haar andere bedrijfssites over te brengen", zegt directeur Geert De Maeyer. De betoncentrale past niet in de plannen die de stad heeft met de omgeving en dus verhuizen de activiteiten naar andere centrales in onder andere Heist-op-den-Berg en Grimbergen.

In de plaats van de betoncentrale komen een 80-tal appartementen en een park. T'île Malines heeft al voor een jaartje de deuren gesloten. "De zomer van 2019 slaan we over. Het is de bedoeling om van onze tijdelijke bar een permanente horecazaak te maken", zegt Eva Stuyts. 

Over tien tot vijftien jaar moet op de Keerdok- en Eandissite een compleet nieuwe stadswijk met 800 woningen verrijzen. De ontwikkeling van de site van Inter-Beton is het tweede project na de plannen voor een parkeergebouw en 54 appartementen op het Rode Kruisplein zelf. Het oud zwembad is volop in verbouwing om er een viersterrenhotel van Van der Valk van te maken.

“De initiatieven die de stad in het project Keerdok-Eandis heeft genomen, werpen duidelijk hun vruchten af nu ook de private markt mee de schouders zet onder de transformatie naar een kwalitatieve duurzame wijk”, stelt Greet Geypen (Vld-Groen-m+), schepen van Stadsvernieuwing.

LEES OOK. Nieuwe parkeertoren: Nu nog in witte chocolade, in 2021 met groen stadsbalkon

LEES OOK. Ontmanteling Ouwen Dok klaar: viersterrenhotel opent eind 2019

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio