© REUTERS

© REUTERS

© REUTERS

© REUTERS

© REUTERS

© REUTERS

1 / 6
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Hongaren protesteren opnieuw tegen ‘slavenwet’

Zo’n 2.000 Hongaren hebben woensdagavond voor het parlementsgebouw in Budapest geprotesteerd tegen een hervorming van de arbeidswet, die het mogelijk maakt dat werknemers jaarlijks 400 uren aan overwerk presteren. Critici spreken van een ‘slavenwet’.

pvm

De wet werd woensdag goedgekeurd door Fidesz, de partij van premier Viktor Orban, die een grote meerderheid in het Hongaarse parlement in handen heeft. Oppositiepartijen hadden tevergeefs geprobeerd de stemming tegen te houden. Ze hielden het spreekgestoelte bezet en jouwden Orban tientallen minuten lang uit.

De betogers riepen "verraders, verraders" en "Orban naar de hel" voor de deuren van het Hongaarse parlement, dat werd bewaakt door honderden politieagenten.

Een fotograaf van persbureau Reuters zag hoe een groep demonstranten op gegeven moment naar een zijingang trok. Sommigen van hen wierpen daar voorwerpen naar politieagenten, die daarop pepperspray en traangas inzetten.

Het is niet de eerste maal dat demonstranten op straat komen tegen de controversiële hervorming van de arbeidswetgeving. Afgelopen weekend was dat ook al het geval.

Vastgoed

Jobs in de regio