Zes jaar langer genieten van park

Het park Begijnenveldekens. Foto: BERT DE DEKEN

Overeenkomst met NMBS wordt verlengd

Zes jaar langer genieten van park

Print
Turnhout -

Het park Begijnenveldekens, waar-van is geweten dat het een tijdelijk park is, blijft nog zes jaar langer een groene oase in de stad. Turnhout sloot met de NMBS opnieuw een overeenkomst af.

Het park Begijnenveldekens ligt tussen de Begijnendreef en het spoorwegemplacement. De grond is eigendom van de NMBS. Jarenlang was er een kolenopslagplaats en bakenden betonnen platen het terrein af. Leerlingen van de Kunstacademie brachten ooit muurschilderingen, graffiti avant la lettre, aan op die muur.

In 2014 sloot Turnhout een overeenkomst met de NMBS voor het gebruik van dit terrein en richtte er een park in, met Finse piste, kleuterspeeltuin en een fraai skatepark. Het park Begijnenveldekens wordt, vooral in de zomer, druk bezocht, zowel door sportievelingen als door mensen die er de rust opzoeken. De overeenkomst met de NMBS liep vorige maand af, maar de stad overtuigde de spoorwegmaatschappij, die nog geen plannen met het terrein heeft, om die overeenkomst te verlengen. Het park blijft, minstens tot 7 november 2024.

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio