Tram- en busverkeer in Antwerpen zal vrijdag hinder ondervinden van vakbondsactie

Print
Antwerpen -

Omdat de vakbonden vrijdag een nationale actiedag houden, zal het Antwerpse stadsnet die dag hinder ondervinden bij het bus- en tramverkeer. De staking heeft ook gevolgen voor het optreden van Dimitiri Vegas & Like Mike in het Sportpaleis.

De prioritaire assen zullen worden ingevuld door de werkwillige chauffeurs, laat De Lijn woensdagvoormiddag weten. “Hierdoor krijgen de reizigers een beter aanbod dan wanneer de werkwilligen verspreid over het hele net aan de slag gaan. Hoeveel en welke prioritaire lijnen worden bediend, hangt af van het aantal chauffeurs dat aan de slag gaat. De aanpak met de prioritaire lijnen geldt voor de eigen chauffeurs van De Lijn. De chauffeurs van de verpachte lijnen bedienen hun vaste trajecten.”

Door de vakbondsactie zullen er vrijdagavond mogelijk ook minder trams naar het Antwerpse Sportpaleis, waar het optreden van het Antwerpse dj-duo Dimitri Vegas & Like Mike zal plaatsvinden.

Wie vrijdag de actuele informatie rond de actie wil opvolgen, kan op de website van De Lijn terecht.

Ook hinder verwacht bij stadsdiensten

Wie wil weten of er hinder is in de stedelijke dienstverlening, kan de dag zelf contact opnemen met de stedelijke dienst of locatie om zeker te zijn dat die open is. Antwerpenaars kunnen ook terecht op www.antwerpen.be voor meer info of bellen naar het stedelijk contactcenter op het nummer 03 22 11 333.

De stad wil de hinder tot een minimum beperken. Voor de kinderopvanglocaties worden de ouders op de hoogte gebracht. De dienst stadsreiniging probeert de dienstverlening inzake afvalophaling te verzekeren.

De stad vraagt haar inwoners om hun huisvuil indien mogelijk een week langer binnen te houden of opnieuw binnen te nemen als het niet is opgehaald. Indien noodzakelijk kan de stad op buurtniveau beslissen het aangeboden huisvuil niet-selectief op te halen. Alle containerparken zijn gesloten op vrijdag 14 december.

LEES OOK. Actieweek vakbonden van start: gele hesjes voeden stakingsijver

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio