© AP

Internationale leiders reageren op schietpartij Straatsburg: “Al mijn steun voor onze Franse vrienden”

Heel wat Belgische en buitenlandse politici hebben hun steun uitgesproken voor Frankrijk en de slachtoffers van de schietpartij in Straatsburg.

lbo

De Belgische eerste minister Charles Michel heeft zijn medeleven betuigd met de slachtoffers van de schietpartij in de Franse stad Straatsburg. “Al mijn steun aan onze Franse vrienden, die nogmaals werden getroffen door gruwel en lafheid”, schreef de premier in de nacht van dinsdag op woensdag op de microblogsite Twitter. “Mijn gedachten gaan naar de slachtoffers en hun naasten.”

© BELGA

Eerder had ook al minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders zijn medeleven getweet. “Mijn gedachten zijn bij de families en vrienden van de slachtoffers van de schietpartij in Straatsburg en bij de gewonden”, aldus Reynders. “We zijn solidair met de Fransen.”

Ook Frans president Macron zelf had al gereageerd. Hij had het over “Solidariteit van de hele Natie voor Straatsburg, de slachtoffers en hun familie”.

“Geschokt en bedroefd”

Brits eerste minister Theresa May zegt "geschokt en bedroefd te zijn door de vreselijke aanval”. Ook Duits regeringswoordvoerder Steffen Seibert is “geschokt door het verschrikkelijke nieuws van Straatsburg”.

Jean-Claude Juncker, voorzitter van de Europese Commissie, veroordeelde de schietpartij “met grote vastberadenheid”: “De Commissie staat naast Frankrijk", zegt hij op Twitter.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Italiaans vice-premier Matteo Salvini, voormalig Europarlementslid, heeft zijn engagement bevestigt om terroristen te elimineren uit Europa en de wereld, met alle nodige middelen.

Justin Trudeau, premier van Canada, heeft eveneens zijn steun uitgesproken voor de slachtoffers. “Onze waarden en tradities kunnen en zullen niet verdrongen worden door laffe daden als dit”, voegt hij eraan toe.

Voormalig Frans president François Hollande reageerde ook. Zijn gedachten zijn bij de dodelijke slachtoffers, bij de slachtoffers die nog vechten om hun leven en bij hun familie.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

© EPA-EFE

© EPA-EFE

© AFP

MEER OVER Schietpartij Straatsburg