Tweede Winter Spirit palmt Kerkplein in

Print
Nijlen -

Komend weekend organiseert de serviceclub Fifty-One club diamant Nijlen voor de tweede keer de Winter Spirit op en rond het Kerkplein. Ook dit jaar is het opnieuw een driedaagse met allerlei activiteiten.

“De Winter Spirit begint vrijdagavond om 18u met een Afterwork Party in de verwarmde tent op het Kerkplein”, zegt persverantwoordelijke Valérie Fornoville. “Verschillende dj’s zullen er dan voor zorgen dat de mensen kunnen feesten.”

“Op zaterdag opent de tent al om 12u. Er staat dan een nostalgische zweefmolen voor de kinderen en vanaf 14u is er ook kinderanimatie in de tent. Voor de volwassenen is er ook een workshop kerstversiering maken. ’s Avonds is er dan vanaf 20u een optreden van de lokale trots de Drie Koningen, gevolgd door een dj-set tot 1u.”

Op zondag begint Winter Spirit er al vroeg aan. Ondernemend Nijlen organiseert vanaf 10u een kerstshopping waarbij een twintigtal handelaars van buiten de dorpskern een pop-upstandje in de tent hebben. Ook zijn er een groot aantal winkels in het dorp open. In de loop van de middag zijn er ook nog optredens van het koor Cantemus en The Roger Lesley Band.

Net als vorig jaar gaat de opbrengst van deze Winter Spirit volledig naar enkele goede doelen uit Nijlen en omgeving. “Onze serviceclub steunt al enkele jaren onder andere Akabe Nijlen, de Regenboogschool in Kessel en de mindermobielencentrale. Vorig jaar hebben we voor de Regenboogschool mee gezorgd voor een tava, een ruimte waar leerlingen in een crisissituatie opgevangen kunnen worden.” De burgemeester komt zondagmiddag rond 15.30u een cheque uitreiken aan de goede doelen van het afgelopen jaar.

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio