‘Schrik van Varkensstraat’ loopt 52ste (!) veroordeling op

Het politiecommissariaat in de Frederik de Merodestraat Foto: Archiefbeeld PAtrick Hattori

‘Schrik van Varkensstraat’ loopt 52ste (!) veroordeling op

Print
Mechelen -

Een 48-jarige Mechelaar, bekend als de ‘schrik van de Varkens­straat’, heeft al voor de 52ste keer een veroordeling opgelopen. Voor amok in het commissariaat kreeg hij nu een jaar effectief en 800 euro boete.

Mohammed T. stond terecht voor de discriminatie van een vrouwelijke politieagent en ook omdat hij zich weerspannig had gedragen in het politiecommissariaat in de Frederik de Merodestraat. Einde maart 2018 kwam de beklaagde in het commissariaat klacht indienen tegen zijn buurman.

“Maar hij was dronken. De politie wilde hem bedaren, stuurde hem terug naar huis en vertelde hem dat hij moest bellen indien er problemen waren. Maar dat had het verkeerde effect op de man, waarna de boel ontplofte. Hij stelde zich zeer agressief op, begon een vrouwelijke agente uit te schelden en weigerde met haar te spreken. Daarop werd besloten om hem bestuurlijk aan te houden”, zegt de procureur.

In de cel bedekte hij de camera’s met zijn matras en lakens. Wanneer de agenten wilde ingrijpen en de celdeur openmaakten, gooide hij met een gsm tegen het hoofd van een agent. De inspecteur raakte daarbij lichtgewond.

De openbare aanklager wees in zijn pleidooi op het lange strafblad van T. Die kreeg de bijnaam ‘schrik van de Varkensstraat’ omdat hij de bewoners daar twee jaar lang terroriseerde. Ooit zwaaide hij zelfs met een samoeraizwaard en liep hij met een bijl rond.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio