Tandarts die patiënten aanrandde vrij onder voorwaarden, maar mag geen vrouwen behandelen

De Brugse raadkamer heeft beslist dat een 35-jarige tandarts uit Damme de gevangenis onder voorwaarden mag verlaten. W.D. wordt verdacht van aanranding van een tiental vrouwelijke patiënten. Het parket kan wel nog beroep aantekenen tegen de vrijlating.

De bal ging aan het rollen naar aanleiding van enkele klachten van patiëntes. Volgens de slachtoffers werden ze betast tijdens de consultatie bij de tandarts. De feiten speelden zich af tussen december 2015 en mei 2017. Door enkele recente verklaringen kwam het onderzoek in een stroomversnelling.

De verdachte werd vrijdag opgepakt voor verhoor. De onderzoeksrechter besliste uiteindelijk om hem aan te houden op verdenking van aanranding van de eerbaarheid. Volgens de verdediging beseft de tandarts dat er dingen zijn gebeurd die niet thuishoren in een tandartsenpraktijk.

Dinsdagmiddag vroeg meester Tobias Valcke om zijn cliënt onder voorwaarden vrij te laten. De raadkamer besliste dat de verdachte de gevangenis inderdaad mag verlaten. Eén van zijn voorwaarden is dat hij geen vrouwelijke patiënten meer mag behandelen. W.D. zal zich ook moeten laten begeleiden.

Het staat nog niet vast dat de tandarts effectief vrijkomt. Het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge kan immers nog beroep aantekenen tegen de beslissing van de raadkamer. In dat geval zou de Gentse KI binnen twee weken de knoop moeten doorhakken.

Nu in het nieuws