Preparé, een bot mes en Francken: zo gaat het eraan toe bij N-VA voor overleg met premier Michel

Print

Video: WoWI

Voor N-VA-fractievoorzitter Peter De Roover was het alweer een belangrijke dag. Dinsdagvoormiddag ontmoette hij premier Charles Michel, het eerste gesprek na diens trip naar Marrakesh om daar goedkeuring te geven van het omstreden VN-migratiepact. Gazet van Antwerpen beleefde de ochtend mee met De Roover, zag dat hij wat onverwachte gewoontes heeft en verrassende foto’s aan de muur van zijn kantoor heeft hangen en vroeg en passant aan Theo Francken wat de plannen van de partij nu zijn.

De Roover zelf leeft ontspannen naar de ontmoeting met de premier toe. Aan niets is te zien dat hij er erg bewogen politieke weken heeft opzitten. Iedereen spreekt hem aan over de regeringscrisis, zowel de slager als de portier van het parlement. Met de glimlach staat hij iedereen te woord.

Wanneer Theo Francken wat later zijn kantoor binnenvalt op zijn eerste dag als gewoon kamerlid, is de sfeer meteen nog meer ontspannen, hoewel. “Ik heb er een lastig kamerlid bij denk ik”, grapt De Roover, die na zijn gesprek met de premier niets lost over de inhoud van dat gesprek. Wellicht moet Michel in de loop van de week een vertrouwensstemming vragen van het parlement. Het wordt uitkijken naar de houding van N-VA en de andere oppositiepartijen. “Er was spierballengerol vorige week, maar dat blijken nu papspieren te zijn,” aldus De Roover.

LEES OOK: (+) Peter De Roover formeel: “Dit is wel degelijk een nieuwe regering die het vertrouwen moet vragen”

Nu in het nieuws