Officiële aanvraag ingediend voor Mars tegen Marrakesh en tegenbetoging: ook hooligans van de partij

Links: Premier Michel afgelopen maandag in Marrakech. Rechts: archiefbeeld, na de aanslagen van 22 maart kwamen ultra’s toen ook betogen in Brussel.

Officiële aanvraag ingediend voor Mars tegen Marrakesh en tegenbetoging: ook hooligans van de partij

Print

De politiezone Brussel Hoofdstad-Elsene heeft een officiële aanvraag ontvangen voor zowel de Mars tegen Marrakech als voor een tegenbetoging. Dat maakt de politie bekend aan Belga. De aanvragen zijn nog niet goedgekeurd, maar worden nu grondig bestudeerd. Verschillende harde kernen van verschillende eersteklassers hebben opgeroepen om tijdelijk de strijdbijl te begraven om samen aan te sluiten bij de mars tegen het VN-migratiepact.

Een aantal rechtse verenigingen waaronder studentenverenigingen KVHV en NSV, Schild en Vrienden, Voorpost en Vlaams Belang Jongeren kondigden afgelopen zondag aan dat ze aanstaande zondag een ‘Mars tegen Marrakesh’ wilden houden als protest tegen het VN-migratiepact dat maandag in Marrakech formeel is aangenomen.

“We hebben een officiële aanvraag voor de Mars tegen Marrakesh en we hebben ook een aanvraag voor een tegenbetoging. De aanvragen worden nu bestudeerd. We moeten informatie bekomen van beide organisatoren en dan kunnen we pas verder praten. Momenteel hebben we nog niet genoeg informatie”, vertelt politiewoordvoerster Ilse Van de keere. De eindbeslissing voor het al dan niet laten doorgaan van de betogingen ligt uiteindelijk bij de Brusselse burgemeester Philippe Close.

Hooligans

In de krant De Morgen viel dinsdag te lezen dat hooligans van verschillende Belgische eersteklassers aangeven dat ze ook zullen deelnemen aan de Mars tegen Marrakesh. De strijdbijl tussen de verschillenden harde kernen wordt tijdelijk begraven om een “signaal te geven aan de politiek”.

“We willen vreedzaam protesteren tegen het immigratiebeleid, net zoals we na de aanslagen van 22 maart naar de Beurs in Brussel trokken voor een herdenking”, klinkt het. “Wij sluiten ons aan bij het rechtse gedachtegoed, maar zullen ons ook distantiëren van alles wat extreemrechts is, want wij zijn geen racisten.”

.

Nu in het nieuws