KV Mechelen wint met 1-3 van OHL en legt druk bij Beerschot Wilrijk

Foto: Belga

KV Mechelen wint met 1-3 van OHL en legt druk bij Beerschot Wilrijk

Print
KV Mechelen kon pas écht afstand nemen van OHL nadat de Leuvenaars vlak voor rust met tien vielen. KV springt zo over Beerschot Wilrijk naar de leidersplaats in de tweede periode. Toch minstens voor even. De druk ligt nu bij Beerschot Wilrijk dat zondag naar Union, die andere kanshebber in 1B, trekt. En KV, dat kijkt al uit naar de kwartfinale in de beker volgende week. Of toch niet? “Het is abnormaal dat men ons na die bekermatch maar twee rustdagen gunt voor de competitiematch tegen Tubeke”, sneert Wouter Vrancken.

Zat KV Mechelen al met de kwartfinale in de beker tegen Kortrijk, volgende week woensdag, in het hoofd? Coach Vrancken in elk geval niet, want roteren vond de coach niet nodig. Nagenoeg dezelfde elf die een week eerder Westerlo over de knie legden, kregen de voorkeur. Enkel Van Cleemput kwam Bagayoko vervangen. Goudhaantje Togui startte op de bank.

De Kakkers waren ook gewaarschuwd. Een beetje. Hun eerste trip naar Leuven, op de allereerste speeldag in 1B, eindigde op een 1-1 gelijkspel. Maar toen was het augustus. En snikheet. Gisteren december. En ijskoud. En OHL, in augustus nog getipt als kanshebber, was sindsdien weggegleden naar een zoutloos bestaan als grijze muis in 1B. In de eerste periode kwamen de Leuvenaars er nooit echt aan te pas en eindigden ze op twee na laatste. En ook de tweede periode werd weinig verheffend gestart, met een gedeelde laatste plaats naast Lommel als resultaat.

“Laten we dat Leuvense varkentje snel wassen”, dacht KV. Nog geen vijf minuten en het was al raak. Storm, dirigent en uitblinker van de zege op Westerlo, trapte strak voor doel en De Camargo kopte, randje buitenspel, vrij binnen. Al de zevende assist voor Storm dit seizoen (evenveel als Kaya) en ook de zevende competitiegoal voor De Camargo.

Voet van gaspedaal

Kroop dan toch de gedachte aan de bekermatch tegen Kortrijk in de Mechelse hoofden? De troepen van Vrancken haalden in elk geval de voet van het gaspedaal en begonnen aan een rondje ‘rustig controleren en af en toe prikken’. Coach Wouter Vrancken kon er achteraf niet mee lachen. “Na een prima start en die 0-1 begonnen we plots dingen te doen die niet nodig waren. En dat maak je het jezelf moeilijk.”

Een understatement, want OHL begon aardig mee te voetballen en herstelde het evenwicht. Letterlijk zelfs, even voorbij het half uur. Knappe actie van Tshimanga over flank, de knal van Myny op Verrips en Hirst – ook al randje buitenspel – die klaar stond om binnen te tikken.

KV terug met de voetjes op de grond. En OHL met groeiend vertrouwen. Een moeilijke avond voor de Mechelaars leek in de maak. Tot vlak voor rust Hubert onnodig veel te stevig doorging op de voet van Schoofs. Zijn tweede geel. Een ijskoude douche voor OHL. De tien Leuvense overblijvers wisten dat de tweede helft andere koek ging worden.

Achtste goal van De Camargo

En na vijf minuten in die tweede helft was het al raak. Eerst de oprukkende Swinkels zowaar, die met de nodige flair als een volleerde spits zichzelf alleen voor Henkinet kapte en droog binnenknalde. Hét moment van de avond. Zo’n tien minuten later was het helemaal boeken toe voor de arme Leuvenaars. Na wat geharrewar voor het Leuvense doel trapte De Camargo zijn tweede van de avond tegen de netten, zijn achtste goal dit seizoen.

Wedstrijd gespeeld. KV Mechelen mag vanuit een warme zetel naar zondag kijken, als Union thuis Beerschot Wilrijk ontvangt. De druk ligt nu bij de ratten, om de leidersplaats terug te veroveren. En dan mogen de Kakkers beginnen aftellen naar woensdag. Want laten we het niet vergeten: ook een halve finale in de beker blijft binnen handbereik. Zeker voor een ploeg die drie maanden geleden het laatst verloor, half september op Beerschot Wilrijk.

"Amper rust gegund"

Maar Wouter Vrancken kijkt er met gemengde gevoelens naar. “Ik kijk vooral naar de wedstrijd na zo’n bekermatch en stel vast dat we dit seizoen al elke keer maar twee dagen rust krijgen”, sneerde de KV-coach. “Nu weer, na Kortrijk is ons weer amper rust gegund voor de wedstrijd tegen Tubeke. Twee dagen is gewoon te weinig, dat weet iedereen. Zouden ze dat ook doen als het pakweg Anderlecht of Club Brugge was? Maar voor 1B-ploegen kan dat dus wel.”

Of Vrancken dan spelers rust gaat gunnen woensdag? “Tegen Antwerp heb ik dat bijvoorbeeld gedaan, ja. Voor nu woensdag weet ik het niet. We zullen zien. Ik ga in elk geval niet roteren om te roteren. Maar nogmaals: ik hoop ook niet gehavend uit de beker te komen, met het oog op die wedstrijd tegen Tubeke daarna.”

EINDSTAND. OH Leuven-KV Mechelen: 1-3

Meer voetbalnieuws