© Stijn Van de Sande

Tijdelijke parking op Kometsite gaat definitief dicht

Werken Koningin Astridlaan in laatste rechte lijn

De werken aan de ventweg van de Koningin Astridlaan in Mechelen gaan hun laatste fase in. Als het weer het toelaat, wordt deze week nog de toplaag asfalt aangebracht, waarna de weg opnieuw opengesteld zal worden voor het verkeer.

Stijn Van de Sande

De bewoners van de Koningin Astridlaan hebben heel wat geduld moeten hebben, maar de laatste rechte lijn van de werken aan de ventweg is nu eindelijk ingezet. De laatste asfaltlaag volgt normaal gezien nog deze week.

“Nu donderdag, 13 december, plannen we de toplaag asfalt op de ventweg aan te brengen”, klinkt het bij de stad Mechelen. “Asfalteren, en zeker de toplaag aanbrengen, is echter een heel weersgevoelig werk, dus de exacte dag kan verschuiven naarmate temperatuur of regen roet in het eten zouden gooien. Hetzelfde geldt voor de belijning, die later aangebracht wordt. We hebben er echter goede hoop in dat de werken op de ventweg afgerond zullen zijn voor de kerstvakantie.”

Voor de asfalteringswerken wordt de ventweg vanaf 13 december tijdelijk volledig afgesloten voor alle verkeer. Alle zijstraten zullen doodlopen op de werf en voor fietsers komt er een omleiding via de Nieuwe Kapucijnenstraat. Van zodra de asfalteringswerken afgerond zijn, zal de rijbaan opnieuw geopend worden.

Honderd extra parkeerplaatsen

“Tijdens de werken werden er soms parkeerovertredingen die geen overlast veroorzaakten gedoogd, uit begrip voor de overlast die de werken met zich meebrachten”, klinkt het. “Dat zal na de werken uiteraard niet langer het geval zijn. Samen met de werken aan de ventweg werden er namelijk ook zo’n honderd extra parkeerplaatsen gecreëerd op de centrale hoofdweg van de Koningin Astridlaan.”

De tijdelijke parking op de Kometsite zal ook niet meer gebruikt kunnen worden. Een eerste tijdelijke parking werd eerder al afgesloten en vanaf maandag 17 december volgt ook de rest van de site. Voetgangers en fietsers kunnen via het terrein, waar op termijn woningen en appartementen komen, wel nog steeds de doorsteek maken van de Koningin Astridlaan naar de vaart.

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio