Verkiezingen 2018 - Antwerpen

Minister Philippe De Backer: “Ik blijf onderhandelen in Antwerpen en ga zetelen in gemeenteraad”

Print
Antwerpen -

Philippe De Backer (Open Vld) blijft onderhandelen in Antwerpen, ook nu hij in de regering Michel II van staatssecretaris gepromoveerd is naar minister. De Backer wil de coalitiegesprekken tot een goed einde te brengen met N-VA en sp.a, zo zegt hij maandagmiddag. Hij blijft kopman in Antwerpen voor Open Vld.

Maandag vonden in Antwerpen nieuwe gesprekken plaats tussen de N-VA, de Open Vld en de sp.a. Volgens De Backer hebben de onderhandelingen geen vertraging opgelopen door de situatie in Brussel. “Ook vorige week waren er gesprekken in Antwerpen”, zegt hij. “Ik heb er slechts één moeten missen door een ministerraad.”

Na de exit van de N-VA komen er voor De Backer bovenop de taken die hij uitvoert als staatssecretaris heel wat bevoegdheden bij. Toch zegt de 40-jarige De Backer dat zijn rol in Antwerpen onveranderd blijft. “Ik wil de coalitiegesprekken tot een goed einde brengen.” Hij hoopt nog dit jaar tot een akkoord te komen. Zijn plaats in de gemeenteraad neemt De Backer in ieder geval op.

Volgens De Backer is er tijdens de gesprekken nog niet gepraat over de verdeling van schepenposten. “We zijn nog volop met het inhoudelijke bezig.”

De vraag of hij bij de nationale verkiezing van mei volgend jaar lijsttrekker zal worden voor Open Vld in Antwerpen ontweek hij. “Die beslissing nemen de leden en de partij.”

De N-VA- en sp.a-kopstukken in Antwerpen onthielden zich maandag van commentaar. “De onderhandelingen lopen in alle discretie”, wou Johan Vermant, woordvoerder van burgemeester De Wever, kwijt.

Video: ATV

Minister Philippe De Backer: “Ik blijf onderhandelen in Antwerpen en ga zetelen in gemeenteraad”
Sp.a-onderhandelaars Tom Meeuws, Yasmine Kherbache en Jinnih Beels komen buiten uit de onderhandelingen
Verkiezingsnieuws