Man rijdt rond met 7.700 euro in koffer, andere botst tegen paal voor ogen van agenten

Archiefbeeld. Foto: Dirk Vertommen

Man rijdt rond met 7.700 euro in koffer, andere botst tegen paal voor ogen van agenten

Print
Mechelen / Willebroek -

Bij controleacties in Mechelen en Willebroek heeft de politie afgelopen weekend verschillende chauffeurs betrapt op het rijden onder invloed. Een chauffeur had drugs en meer dan 7.700 euro in zijn auto verstopt, een andere botste voor de ogen van de agenten tegen een paal. In totaal werden 988 ademtests afgenomen, 34 bestuurders testten positief.

Een bestuurder vertoonde duidelijke uiterlijke tekenen voor het gebruik van drugs. Het ging om een man van Kosovaarse origine, die officieel gedomicilieerd was in Nederland. De man testte positief op het gebruik van cocaïne. “Hij was zeer nerveus en verbaal erg agressief”, zegt de politie. “Doordat hij permanent tegenwerkte, had een opgevorderde dokter de grootste moeite om over te gaan tot een bloedproef.”

Bij een controle van zijn wagen werden tien gram cannabis en twee zakjes cocaïne aangetroffen in het linkervoorportier. Onder de bodemplank van de koffer zat maar liefst 7.710 euro cash verstopt, in kleine coupures. “De betrokkene kon de herkomst van dit geld niet verklaren. Tevens troffen wij nog enkele gsm’s aan, eveneens verstopt in het voertuig.”

De drugs, het geld en de gsm’s werden in beslag genomen. De man werd voor verder onderzoek overgebracht naar het commissariaat en ter beschikking gesteld van het parket.

Achterwaarts over fietspad en tegen paal

Een andere chauffeur reed bij het parkeren aan de controle achterwaarts over een fietspad. Daarbij botste hij tegen een paal. De man had 2,4 gram promille alcohol in zijn bloed. Hij had zijn rijbewijs niet op zak. “Zijn voertuig werd ter plaatse geïmmobiliseerd door middel van een wielklem en dit tot de effectieve afgifte van zijn rijbewijs. In ieder geval gaat de periode van onmiddellijke intrekking rijbewijs meteen in.”

De man is een beginnend bestuurder, hij is nog geen twee jaar houder van zijn rijbewijs categorie B.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio