Wind rukt pas vernieuwd dak van kerk los

Foto: bfs

Wind rukt pas vernieuwd dak van kerk los

Print
Beveren-Waas / Sint-Niklaas -

Een deel van het pas vernieuwde dak van de kerk in Kieldrecht (Beveren) is zaterdag door felle rukwinden weggeblazen. De kerstmarkt van zondag werd daarom uit voorzorg afgelast. Ook de kerstmarkt in Sint-Niklaas had te lijden onder het weer.

Zaterdag rond 14.45u kreeg de brandweer van Beveren een oproep voor stormschade aan de Sint-Michielskerk in Kieldrecht. De sterke wind had er een deel van de dakbedekking losgerukt. De aannemer die de bedekking nog maar net geplaatst had kwam onmiddellijk ter plaatse om de schade te herstellen en het insijpelen van water te voorkomen.

Maar omdat er zondag nog steeds slecht weer voorspeld was, besliste de organisatie van de Kieldrechtse kerstmarkt in samenspraak met de politie om de markt af te gelasten. “Voor onze eigen veiligheid hebben we besloten om de kerstmarkt niet door te laten gaan”, zegt organisator Benji Warrens. “Negentien verkoopkramen hadden al afgebeld, dus zouden er sowieso enkel eet- en drankkramen zijn. Verzetten naar een latere datum kon niet meer, jammer genoeg.”

Ook de kerstmarkt in Sint-Niklaas had te lijden onder het slechte weer. Uit voorzorg besloot de stad om de kramen al te sluiten om 16u. De brandweer kwam ter plaatse om enkele grote decoratiestukken te verwijderen die dreigden naar beneden te vallen in de Stationsstraat.

MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio