Evy Gruyaert keert terug naar haar eerste liefde: radio

Foto: alohafred

Evy Gruyaert keert terug naar haar eerste liefde: radio

Print

Evy Gruyaert (39) wordt de komende jaren een vaste waarde binnen het dj-team van Nostalgie. Gruyaert keert daarmee terug naar haar eerste liefde: de radio.

Op radiozender Nostalgie zal Gruyaert vanaf januari elke zaterdagvoormiddag tussen 10u en 12u een liveprogramma presenteren. “Ik word volgende zomer 40 en dat voelt als een kaap waar ik omheen moet”, zegt Gruyaert. “Bij 30 worden heb ik niet stilgestaan, maar nu die vier eraan komt, ligt het anders. Het cliché luidt: het leven begint bij 40, maar ik vraag me af of dat wel zo is. Samen met de luisteraar wil ik uitzoeken wat 40 worden zoal inhoudt. Geen zwaarwichtig gedoe, maar fijne radio waar je met een glimlach van herkenning naar luistert.” Een naam heeft het nieuwe programma nog niet. “Er liggen momenteel enkele ideetjes te marineren. Zoiets moet je een beetje tijd gunnen.”

Radiobeest

Gruyaert weet waarover ze het heeft. Voor Vlaanderen haar leerde kennen in onder meer De Rode ­Loper, Vlaanderen Vakantieland en tegenwoordig Leeuwenkuil en ­Stukken van Mensen, was ze een echt radiobeest.

“Ik zette mijn eerste stappen in de media op de radio. Nogal toevallig, want geen haar op mijn hoofd dat in die richting dacht. Ik heb talen gestudeerd, maar de jobs waar dat toe leidde, waren niet helemaal mijn ding. Op een avond reed ik naar huis in mijn Opel Corsa en op Radio Donna (nu MNM, red.) hoorde ik dat ze mensen zochten. Impulsief schreef ik een brief. Hoewel er zeshonderd kandidaten waren, kreeg ik een job. Eerst op de redactie, maar al snel mocht ik presenteren. En toen gingen bij mij de rolluiken omhoog: dít was écht wat ik wou doen in mijn leven.”

Intiemer dan tv

Toch zei Gruyaert uiteindelijk de radio vaarwel. “Mijn tv-werk was erbij gekomen en ik was stilaan zeven dagen op zeven aan de slag. Ik moest gas terugnemen en koos voor de televisie. Dat medium biedt nu eenmaal bredere toekomstmogelijkheden.”

Toch noemt Gruyaert radio nog altijd haar “kern”. “Radio is een stuk intiemer dan tv maken. Radio is een sneller medium, je werkt met een kleiner team en het is alleen jij en je microfoon. Je kunt van radio iets heel persoonlijks maken.”

Of Nostalgie de juiste plek zou zijn voor haar nieuwe radio-avontuur, kon ­Gruyaert begin dit jaar al even testen. “Samen met mijn goede vriend Kevin De Geest van Nostalgie blikte ik de eerste week van 2018 vooruit naar het nieuwe jaar. Dat smaakte meteen naar meer.”

.

Nu in het nieuws