Google Street View

Man verjaagt gewapend duo

De lokale politie van de zone Rupel is met een onderzoek gestart naar een poging tot overval of alleszins gewapende bedreigingen aan het adres van een gezin in de Sint-Jozefstraat in Reet.

Zaterdagavond werd er aangebeld aan het huis. Toen één van de bewoners de deur openmaakte, stond hij oog in oog met twee gemaskerde mannen die een pistool bij zich hadden. De twee wilden binnendringen in het huis, maar dat kon vermeden worden door één van de andere bewoners. Toen de twee in de mot kregen dat ze van een kale reis zouden terugkeren, vluchtten ze te voet weg en sprongen iets verderop in een auto. Mogelijk zat er nog een andere kompaan aan het stuur. Niemand raakte bij het voorval gewond, maar de politie is wel met een gerechtelijk onderzoek gestart. Mogelijk waren de daders uit op geld. De boeven zijn voorlopig nog spoorloos.

Een week geleden werd iets verderop, in Edegem, een 93-jarige vrouw in haar woning overvallen. De hard aangepakte vrouw werd met ernstige letsels naar het ziekenhuis overgebracht. Ook die dader of daders zijn nog spoorloos. Waarschijnlijk is er geen verband tussen beide zaken.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio