Katrin Kempenaers verrast in schepencollege

Print
Wuustwezel -

Met 16 zetels op 27 behaalde CD&V de absolute meerderheid in de nieuwe gemeenteraad die op 8 januari wordt geïnstalleerd. Met Katrin Kempenaers (48) als nieuwe schepen.

Burgemeester Dieter Wouters, die met 4.464 voorkeurstemmen een stevig persoonlijk succes behaalde, zal het nieuwe schepencollege leiden. Wouters behaalde zelf een derde van de stemmen in Wuustwezel, zijn partij bereikte met 48,7 % een monsterscore.

Rit Luyckx en Kris Van Looveren voor Wuustwezel en Sterbos en May Aernouts voor Loenhout blijven ook de volgende zes jaar schepen. Huidig schepen Sus Vissers doet er nog 3 jaar bij en wordt dan opgevolgd door Pieter Cools uit Loenhout, die 641 stemmen achter zijn naam kreeg. Schepen Mai Van Thillo blijft nog vier jaar in die functie en wordt dan opgevolgd door Ilke Pompen uit Gooreind. Nieuw is Katrin Kempenaers. Zij zal Braken vertegenwoordigen. Katrin is daar al heel actief in het parochieleven en is penningmeester van SV ’t Kantoor. Zij was ook actief in het oudercomité van de plaatselijke school. Glenn Verelst, de huidige voorzitter van het OCMW zal geen deel uitmaken van het nieuwe college. Hij gaat zich weer inzetten voor zijn job in Klina kliniek Brasschaat. Deze week worden de bevoegdheden verdeeld.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio