Felle wind vergalt twee kerstmarkten

Felle wind vergalt twee kerstmarkten

Print
Olen / Geel -

De kerstmarkt in Onze-Lieve-Vrouw Olen en de tweedaagse Kersthappening in Geel Sint-Dimpna werden zaterdag noodgedwongen afgelast.

Toen er windstoten tot 80 km per uur werden voorspeld, waren er voor de organisatoren maar weinig opties. “Vrijdag kregen we al het signaal van omwonenden dat de tent problemen ondervond met de felle wind”, weet Marc Leysen, mede-organisator in Sint-Dimpna. “Toen de weersvoorspellingen zaterdagochtend alleen maar slechter werden, hebben we besloten om maar meteen alles af te gelasten.” Het is het tweede jaar op rij dat de Kersthappening moet buigen voor de weergoden.

“Het verschil met vorig jaar is dat het ontmoetingsfeest toen al in volle gang was. Tijdig kunnen ingrijpen maakt de beslissing iets minder zuur.” Dit geldt ook voor de kerstmarkt in Olen waar via Radio Gladio geld zou ingezameld worden voor het goede doel Welzijnsschakel Olen. Om dat te doen was een soort radiostudio op het dorpsplein geplaatst waar je in ruil voor een vrije gift een plaatje kan aanvragen. “Gelukkig hadden we op voorhand al wat geld ingezameld, maar daar blijft het niet bij”, weet Kristof Geens. “Op 19 januari gaat in Sint-Jozef Olen Olen Wintert door. Daar trekken we met onze caravan naartoe om geld in te zamelen en de werking van de organisatie op zich wat in de schijnwerpers zetten.” De moed verliezen doen ze in Geel ook niet. “Integendeel, iedereen is vol enthousiasme om er in 2019 wel weer een geslaagde editie van te maken”, zegt Marc Leysen.

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio