Maggie De Block terug naar Asiel en Migratie, ook andere N-VA-bevoegdheden verdeeld

Maggie De Block. Foto: BELGA

Maggie De Block terug naar Asiel en Migratie, ook andere N-VA-bevoegdheden verdeeld

Print

Nadat N-VA zaterdag liet weten dat het niet meer zou deelnemen aan de regering als Charles Michel naar Marrakesh zou reizen, en Michel liet weten dat hij dat zou doen met steun van de rest van de regering, drong een herschikking zich op. Maggie De Block zal nu terugkeren naar Asiel en Migratie om de portefeuille van Theo Francken over te nemen, en ook de andere bevoegdheden van de vertrokken N-VA-ministers zijn verdeeld.

De bevoegdheden van de N-VA-ministers worden na hun vertrek verdeeld over de excellenties die nog wel deel uitmaken van de regering. Zo zal huidig minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld) haar oude portefeuille van Asiel en Migratie weer overnemen van Theo Francken.

Staatssecretaris van Buitenlandse Handel Pieter De Crem (CD&V) krijgt er de post van minister van Binnenlandse Zaken bij en de nieuwe minister van Financiën zal Alexander De Croo (Open Vld) worden, wiens post op Telecommunicatie en Administratieve Vereenvoudiging overgenomen wordt door Philippe De Backer. De Backer, die staatssecretaris voor Bestrijding van Sociale Fraude, Privacy en de Noordzee was, wordt ook minister.

Staatssecretaris van Buitenlandse Handel Pieter De Crem (CD&V) krijgt er de post van minister van Binnenlandse zaken bij en de nieuwe minister van Financiën zal Alexander De Croo (Open Vld) worden, wiens post op Telecommunicatie en Administratieve Vereenvoudiging overgenomen wordt door Philippe De Backer. De Backer, die staatssecretaris voor Bestrijding van Sociale Fraude, Privacy en de Noordzee was, wordt ook minister.

Didier Reynders (MR) zal het op Defensie overnemen van de pas benoemde Sander Loones. Aanvankelijk werd Dennis Ducarme nog genoemd om die post over te nemen, maar dat blijkt dus niet het geval te zijn.

.

Nu in het nieuws