Premier Michel vertrekt naar Marrakesh, N-VA-ministers delen ontslagbrief

Foto: BELGA

Premier Michel vertrekt naar Marrakesh, N-VA-ministers delen ontslagbrief

Print
Premier Charles Michel (MR) heeft rond 12.45 uur het koninklijk paleis verlaten. Michel bracht er koning Filip op de hoogte van de nieuwe samenstelling van zijn federale regering. De koning aanvaardt het ontslag van de N-VA-ministers. Zondagnamiddag vond een ministerraad plaats, omstreeks 16 uur was er een persconferentie. Om iets na 20 uur is premier Charles Michel met het vliegtuig naar Marrakesh vertrokken.

Zaterdagavond maakte de N-VA bekend dat ze zich niet kan vinden in de beslissing van Michel om het VN-migratiepact in naam van België aan te nemen. De premier kondigde daarna aan dat de N-VA-ministers in de regering vervangen zullen worden door huidig staatssecretarissen Pieter De Crem (CD&V) en Philippe De Backer (Open Vld).

Zondagvoormiddag stond er een nieuwe ministerraad gepland, al werd die uitgesteld omdat Michel nog bij de koning was. De ministerraad, zonder N-VA, is inmiddels afgelopen. Premier Michel deed op een persconferentie zijn toekomstplannen uit de doeken en vertrok enkele uren later met het vliegtuig richting Marrakesh.

Herbeleef hieronder de laatste ontwikkelingen:

 

.

Nu in het nieuws