Lierse Kempenzonen pakt in Oudenaarde zijn eerste 6 op 6

Foto: KuGu

Lierse Kempenzonen pakt in Oudenaarde zijn eerste 6 op 6

Print

Lierse Kempenzonen heeft zijn eerste 6 op 6 van het seizoen beet. Eén week na zijn thuiszege tegen Rupel Boom pakten de Pallieters ook de drie punten in Oudenaarde. Twee strafschopgoals van Yoni Buyens en een schicht van Toon Janssen volstonden voor een al bij al vlotte uitzege.

Lierse Kempenzonen ging in Oudenaarde op zoek naar zijn eerste 6 op 6 van het seizoen. Want net als SK Heist, Dessel Sport en Rupel Boom hadden de Pallieters dit seizoen nog geen twee keer na elkaar gewonnen in de eerste amateurklasse. Best opmerkelijk voor een ploeg die op de vierde stek aan zijn opdracht begon. De trainerstandem De Herdt-Spaenhoven sleutelde overigens amper aan het team dat één week eerder hun ex-club Rupel Boom had geklopt. Enkel de uit schorsing teruggekeerde Youssef Boulaouali kreeg de voorkeur op Jens Meeus.

De avond begon allesbehalve voortvarend voor de Lierenaars in een door regen en wind overdonderd Oudenaarde. Amper vijf minuten waren weggetikt, toen Vervaecke in de zestienmeter gretig over het been van Sols ging en de bal richting stip reisde. Vervaecke nam het vroege geschenk in dank aan. Lierse reageerde haast meteen, maar een kopbal van Vermeiren ging naast en Dutoit redde in twee tijden een poging van Maes.

Omstreden penalty

De gelijkmaker volgde wat later, toen ook de bezoekers hun omstreden penalty kregen. Nadat Lierse eerst al uitvoerig om handspel had geschreeuwd, ging de bal toch op de stip toen Boulaouali contact zocht met De Keersmaeker. Buyens zorgde van op elf meter koelbloedig voor evenwicht. In het derde kwartier ging Lierse er ook nog over. Alweer na een strafschop overigens, toen alweer De Keersmaeker zich vergreep aan Janssen. Scheidsrechter Toeback restte geen andere optie dan een derde keer naar de stip te wijzen. Opnieuw faalde Buyens niet.

Na de pauze was Lierse Kempenzonen snel klaar met zijn werk. Janssen mepte eerst nog een pegel tegen de balk, maar zorgde minuten later met een vers geproduceerde schicht toch voor 1-3. Toen De Keersmaeker iets voorbij het uur aan de noodrem ging hangen en mocht beschikken, was de zaak helemaal rond.

De eerste 6 op 6 meteen voor de Pallieters, die hun vierde plaats in het klassement behouden. Komende zaterdag sluit Lierse Kempenzonen het eerste competitieluik op het eigen Lisp af met de topper tegen Virton.

OUDENAARDE: Dutoit, De Wilde, Van Gijseghem, De Keersmaeker, Wantens, Martens (69’Sarr), Van Ruyskensvelde (74’ Deppé), Van Waeyenberghe, Heirwegh, Verstraete (80’ Turcan), Vervaecke.

LIERSE KEMPENZONEN: Vits, D’Onofrio, Van der Veken, Wils, Boujouh (46’ Nelissen), Sols, Janssen (87’ Da Silva), Buyens, Maes (74’ Bastiaens), Boulaouali, Vermeiren.

DOELPUNTEN: 5’ Vervaecke (strafschop 1-0, 21’ Buyens (strafschop) 1-1, 38’ Buyens (strafschop) 1-2, 54’ Janssen 1-3.

GELE KAARTEN: 78’ Vermeiren.

RODE KAARTEN: 65’ De Keersmaeker

SCHEIDSRECHTER: Toeback.

TOESCHOUWERS: 1.000.

Meer voetbalnieuws