© kma

Burgerplatform Windstil organiseert informatieavond

Het burgerplatform Windstil, dat bezorgd is om de mogelijke komst van een windmolenpark op en rond het industrieterrein van Malle en Zoersel, organiseert op 13 december een eigen infoavond in het Provinciaal Vormingscentrum in Malle.

Kristin Matthyssen

Op 25 oktober laatsleden lichtten de initiatiefnemers van Mintjens Group, Fingo en Tri in aanwezigheid van gouverneur Cathy Berx de plannen toe voor het oprichten van vier windturbines van tweehonderd meter hoogte op de bedrijfsterreinen van Etap (Tri) en de terreinen van Fingo in Malle en op een wei van Mintjens Group naast het voetbalveld van Zoersel. Het was duidelijk dat veel omwonenden met vraagtekens zaten over de inplantingskeuze.

Hoewel de initiatiefnemers intussen zelf een website lieten ontwikkelen waarop veel vragen beantwoord worden, organiseert het burgerplatform ‘Windstil -Onverstoord leven in Malle en Zoersel’ nu op donderdag 13 december om 19 uur in het Provinciaal Vormingscentrum in de Smekenstraat in Oostmalle een eigen infoavond. Op deze avond zullen onder meer ervaringsdeskundigen, een dokter en verschillende experten de impact van windturbines op de leefomgeving toelichten. Windstil benadrukt dat het niet tegen windenergie is, maar stelt zich vragen bij de nabijheid van de woningen. Ze wil alle aanwezigen zo veel mogelijk informatie bieden, zodat iedereen zelfstandig een mening kan vormen.

De gemeentebesturen van Zoersel en Malle zijn in principe voorstander, als er kan worden aangetoond dat er geen hinder voor de omwonenden zal zijn. Uiteindelijk is het de provincie die de knoop moet doorhakken, maar een concrete vergunningsaanvraag ligt er nog niet op tafel voor dit windmolenpark.www.windstil.be

(kma)

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio