Kempenaar wil zijn afvalkalender op papier

IOK Afvalbeheer stuurt maandag 283.695 afvalkalenders de deur uit. Uit een bevraging blijkt dat de Kempenaar nog altijd de voorkeur geeft aan een papieren kalender. De afvalophalers starten in de zomer wel vroeger.

ho

Ondanks de digitale mogelijkheden verkiest 93% van de Kempenaars zijn afvalkalender met de ophaaldata nog in papieren formaat te ontvangen. Toch is de Recycle!-app met dezelfde informatie in digitale vorm zoetjesaan aan een opmars bezig. De Kempenaars ontvangen maandag of dinsdag hun afvalkalender in de bus.

Voor de verschillende gemeentes zijn er in totaal 41 verschillende versies opgemaakt. Nieuw volgend jaar is dat de afvalophalers in de vakantiemaanden juli en augustus al om 6.30u aan hun ronde beginnen, een halfuurtje vroeger dan in de rest van het jaar. Het is daarom aangewezen dat de inwoners hun container of afvalzak tijdig aan de straatkant plaatsen. Alleen in Hoogstraten, Mol, Turnhout en het centrum van Geel en Herentals verandert er niets: daar beginnen alle ophalingen nu al het hele jaar door om 6.30u.

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio