Telenet Giants Antwerp onderuit bij Leuven Bears

Een beeld van vorig seizoen Foto: Vel

Leuven Bears - Telenet Giants Antwerp 79-69

Telenet Giants Antwerp onderuit bij Leuven Bears

Print

Dat heet dan niet klaar zijn! Telenet Giants Antwerp ging in de heenwedstrijd van de kwartfinales van de Beker van België in de Leuvense Sportoase met de billen bloot en verloor met 79-69 cijfers. Volgende week donderdag 13 december is de terugwedstrijd van deze kwartfinale in de Lotto Arena. De Sinjoren moeten dan vol aan de bak en met minstens 11 punten winnen om zich alsnog te kwalificeren voor de halve finales van de Belgische Cup.

Geen Hans Vanwijn (scheenbeen) in de Leuvense Sportoase. “Volgende week dinsdag in het Champions League treffen tegen het Litouwse Lietkbalis maak ik mijn comeback,” zei de Limburger van de Sinjoren. Op Thomas Akyazili (gebroken pink) is het nog anderhalve week wachten. De Giants recupereerden wel Yoeri Schoepen, maar dat de Antwerpse selectie op dit ogenblik flinterdun is, is duidelijk.

Telenet Giants Antwerp was in de studieronde niet op de afspraak. Ismael Bako scoorde de eerste vijf punten, maar via Ibrahima Faye Fall en Brandan Stith ging het snel naar een 9-5 Leuvense bonus. Op enthousiasme forceerde Jae’Sean Tate nog een 11-13 voor de Sinjoren. Het zou echter de laatste keer zijn dat de Giants in de eerste helft op voorsprong kwamen. Vele gemiste driepunters, te weinig creativiteit in aanval en de een gemis aan defensieve punch gaf Leuven Bears de mogelijkheid om via Bradan Stith en Harris Delacic voor de eerste keer afstand te nemen: 27-17. Ondanks 2 op 13 bommen in de eerste twee kwarts was bij 30-26 via Jae’Sean Tate en Dennis Donkor, de aansluiting een feit. Met ook Thibaut Vervoort, net als Roby Rogiers onder contract bij de Giants, ging het echter opnieuw naar een tienpuntenkloof voor Leuven Bears: 36-26. Telenet Giants Antwerp milderde met een driepunter van Yoeri Schoepen naar een 38-33 achterstand halfweg.

Wedstrijd wordt bits

Ook in het begin van het derde schuifje bleef Telenet Giants Antwerp krampachtig acteren. Bryant McIntosh begon ook te scoren en Brandan Stith ging lekker op zijn elan door: 45-35. Dave Dudzinski beperkte met twee opeenvolgende bommen de schade en bij 51-47 zaten de Giants plotseling weer in het spoor van de Leuvenaars. Overhaasting en met als gevolg enkele slechte opties gaven de Bears met onder meer driepunter van Harris Delacic de kans om weer afstand te nemen: 56-47. Paris Lee scoorde met vrijworpen, maar de Giants begonnen het slotkwart met nog steeds een 56-51 achterstand op het scorebord. Harris Delacic nam zijn team in het slotschuifje op sleeptouw en een zwak Telenet Giant Antwerp keek snel tegen een 61-51 achterstand aan. De wedstrijd werd bits, coach Roel Moors incasseerde een technische fout en een Antwerpse remonte was niet aan de orde. Leuven Bears ging de laatste vier minuten dan ook in met een 69-60 voorsprong. Bryant McIntosh bleef belangrijke bommen droppen en bij 76-63 werd het zelfs pijnlijk voor de Sinjoren. Coach Eddy Casteels zag Leuven Bears tegen zijn ex-ploeg dan ook met een verdiende overwinning uitpakken. De Giants tekenden voor 6 op 27 driepunters en misten maar liefst 13 vrijworpen (17 op 30).

Moses Kingsley

Slecht nieuws kwam er ook van Moses Kingsley. Een nieuwe scan aan de gehavende rug maakte duidelijk dat de Nigeriaanse center niet begin januari maar ten vroegste half februari zijn comeback kan vieren. “Met onze drukke kalender met ook wedstrijden in de Champions League is dit een domper. Of we overgaan naar een tijdelijke vervanging wordt de volgende dagen onderzocht,” zegt sportief manager Leo De Rycke.

Leuven Bears: Fauconier , McIntosh Vervoort , Bogaerts , Lambot , Delalic , D’Espalier , Stith , Rogiers , Faye Fall , Sissoko

Telenet Giants Antwerp: Lee , Gielen , Tate , Van Den Eynde , Sanders , Bleijenbergh , Schoepen , Tshimanga , Bako , Dudzinski , Kalinoski , Donkor

Kwarts: 19-17, 19-16, 18-18, 23-18

Meer sportnieuws