© Joris Herregods

Vanaf zondag opnieuw rechtstreeks treinverkeer tussen Antwerpen en Roosendaal

Vanaf volgende zondag (9 december) rijdt NMBS opnieuw rechtstreeks naar Roosendaal, na het bekomen van de nodige goedkeuring om met haar gerenoveerd materieel opnieuw op het Nederlandse net te kunnen rijden. De goedkeuring is eveneens het resultaat van een intense samenwerking tussen NMBS en de Nederlandse Spoorwegen (NS). Dat meldt woordvoerder Bart Crols van de NMBS vrijdag.

NMBS renoveert momenteel de motorrijtuigen die de verbinding S32 Puurs-Antwerpen-Roosendaal verzekeren, dit om het reizigerscomfort te verhogen. Deze vernieuwde treinen dienen echter over de nodige goedkeuring te beschikken om toegelaten te worden op het Nederlandse net. In afwachting van het bekomen van de homologatie werd sinds eind mei tussen Essen en Roosendaal, en dat in nauwe samenwerking tussen NMBS en NS, een pendeltreindienst - één trein per uur - ingezet.

Het heropstarten van het rechtstreekse treinverkeer valt samen met de aanpassing van het vervoersplan op zondag. Een aanpassing van een vervoersplan gaat altijd gepaard met een wijziging van de dienstregeling. Reizigers op lijn 12 (Antwerpen-Roosendaal) consulteren vanaf zaterdag best de routeplanner (via app en website) of de gele affiches in de stations om te weten te komen of de dienstregeling van hun trein wordt aangepast.

Nu in het nieuws