Beerschot Wilrijk geeft Tom Pietermaat ondanks lange revalidatie contractverlenging

Beerschot Wilrijk geeft Tom Pietermaat ondanks lange revalidatie contractverlenging

Print

Tom Pietermaat (26) heeft goed nieuws gekregen van Beerschot Wilrijk. Hij kreeg een nieuw contract voorgeschoteld en tekende tot 2021. De middenvelder, die al vijf seizoenen aan de slag is bij de Ratten, werd onlangs opnieuw geopereerd na een zware enkelblessure en is nog lang out.

Geen enkele speler is zo lang op het Kiel als Tom Pietermaat. Hij is nu bezig aan zijn vijfde seizoen, maar staat nog lang aan de zijlijn. De publiekslieveling werd onlangs opnieuw geopereerd na een zware enkelblessure die hij opliep in februari. Hij komt al bijna 10 maanden niet aan spelen toe, maar toch besloot het clubbestuur hem een contractverlenging tot 2021 aan te bieden.

“Tom is een echte Beerschotspeler. Het pakkende verhaal over z’n zware revalidatie in BeerschotTV, op onze social mediakanalen, deed de investeerders beslissen om hem een nieuw contract aan te bieden en hem in alle rust aan zijn revalidatie te laten werken. Het siert de investeerders ook aan het menselijke aspect te denken. We zijn en blijven bovendien overtuigd van de kwaliteiten van Tom. Hij is een echte 6 die andere spelers beter maakt. Dat type hebben we nodig.”

Ook mede-eigenaar Francis Vrancken (DCA) is overtuigd. “Alles wat Tom doet en zegt, straalt Beerschot uit. Zo’n clubspelers zijn uitzonderlijk geworden. Bovendien stelt hij zich altijd positief op en is hij met z’n instelling ook naast het veld een belangrijk pion. Ik hoop dat hij snel terugkeert en weer onze pitbull wordt op het middenveld. Het gaat een bijzonder moment zijn. Tom verdient dit vertrouwen.”

Tom Pietermaat is 26 en kwam bij KFCO Beerschot Wilrijk in vierde klasse. Onlangs verkondigde de middenvelder nog dat z’n werk pas af is, als hij met Beerschot in 1A speelt. Eerder deze week werd ook een overeenkomst bereikt met Fessou Placca, hij tekende bij tot 2022.

MEER VOETBALNIEUWS