KV Mechelen met vertrouwensboost naar Westerlo: “Spelers motiveren elkaar”

Foto: Photo News

KV Mechelen met vertrouwensboost naar Westerlo: “Spelers motiveren elkaar”

Print

KV Mechelen geeft zaterdagavond in zijn vierde duel van de terugronde Westerlo partij. Na de bekerwinst tegen Lokeren (2-0) trekt Malinwa met een vertrouwensboost naar de Kempen.

Het vorige competitieduel van KV was er een met twee gezichten. Na een zwakke eerste helft knokten de troepen van Wouter Vrancken zich terug in de wedstrijd. “Die lijn willen we doortrekken”, blikte de Mechelse T1 vrijdagmiddag vooruit. “Ik zag na rust opnieuw onze flitsende combinaties.”

Dankzij het 1-1-gelijkspel en de bekerzege dikte de ongeslagen reeks matchen aan tot dertien stuks. “Ik voel dat mijn spelers het minste puntenverlies gebruiken om elkaar weer te motiveren. Het is goed dat ze ermee bezig zijn. Ik snap ook wel dat de concurrentie onze twee gelijke spelen gebruikt om vertrouwen op te doen. Maar wees gerust, dat doe ik ook met mijn groep.” (lacht)

Voorbeeldprof Cocalic

KV Mechelen mist in Westerlo Jules Van Cleemput (bil) en Laurent Lemoine (geschorst). Daardoor krijgt Mamadou Bagayoko nog eens een kans om zich te tonen op de rechtsachter. Centraal in de achterhoede moet Vrancken een belangrijke knoop doorhakken. Edin Cocalic speelde een dijk van een bekerpartij, terwijl German Mera en Arjan Swinkels uitgroeiden tot topduo.

“Ik maak liever een keuze dan dat ik moet zoeken achter verdedigers”, aldus Vrancken. “Ik vind dat Cocalic een topwedstrijd speelde tegen Lokeren. In de vorige duels was hij verdedigend niet stabiel genoeg. Nu presteerde hij ijzersterk. Ook voetballend deed hij het goed.”

“Cocalic is een voorbeeld van hoe een prof hoort te trainen. Dit was hét moment om het risico te nemen. De indruk die ik van hem had op training, zag ik nu ook terug in een wedstrijd.”

Nog 4 duels in december

Door de kwalificatie voor de kwartfinale in de Croky Cup spelen de Maneblussers in december nog vier duels. “De vermoeidheid van de midweekmatch zullen mijn spelers morgen wel voelen, maar als voetballer speel je het liefst van al wedstrijden. Als je goed recupereert is er niets leuker, zeker in ons geval. Met de kwartfinale in de beker en de strijd om promotie zijn de belangen bij ons zéér groot”, beseft Vrancken.

Meer voetbalnieuws