DISCUSSIE. Moeten studentenclubs worden verplicht om doopcharter te ondertekenen?

Archiefbeeld. Foto: put

DISCUSSIE. Moeten studentenclubs worden verplicht om doopcharter te ondertekenen?

Print

Een 20-jarige student uit Edegem verkeert in kritieke toestand na een uit de hand gelopen studentendoop in Vorselaar. Samen met twee andere schachten moest de jongeman onder andere visolie drinken, waardoor het zoutgehalte in zijn lichaam totaal ontregeld raakte.

LEES OOK: (+) Student kritiek na uit de hand gelopen doop: studentenclub kwam eerder al in opspraak

De doop was dinsdagavond begonnen in Leuven. De student wilde toetreden tot Reuzegom, een studentenvereniging in Leuven die uitsluitend uit Antwerpse leden bestaat. Na het eerste deel in Leuven verhuisde de doop zich naar Vorselaar, in de Antwerpse Kempen. In en rond een lokaaltje in de bossen moesten drie schachten allerlei proeven uitvoeren. Daar ging het grondig mis.

De KU Leuven keurt het “onverantwoord gedrag” van de betrokken studentenclub Reuzegom ten zeerste af. “We vinden wat er gebeurd is verschrikkelijk en zullen de studenten die de doop organiseerden ter verantwoording roepen”, zegt vicerector studentenbeleid Chantal Van Audenhove.

Om de studenten bewust te maken van hun verantwoordelijkheden bij het organiseren van activiteiten, stelde de KU Leuven vorig academiejaar een charter op. “Helaas weigerden er heel wat clubs waaronder Reuzegom dit charter te ondertekenen”, klinkt het.

Vindt u dat studentenverenigingen moeten worden verplicht om het doopcharter te ondertekenen?

Reageer via onderstaand formulier. Een deel van de reacties worden opgenomen in de weekendkrant van Gazet van Antwerpen.

Nu in het nieuws