© JEFFREY GAENS

Stefan Everts getroffen door malaria: wereldkampioen ligt op intensieve

Stefan Everts (46) is begin deze week met spoed opgenomen in het ziekenhuis van Hasselt. Daar werd vastgesteld dat de tienvoudige wereldkampioen motorcross malaria heeft opgelopen. Everts werd in de loop van de week overgebracht naar het ziekenhuis in Leuven, waar hij momenteel op intensieve zorgen ligt. Zijn situatie wordt daar op de voet gevolgd door de dokters, zo laat de familie van de oud-motorcrosser weten.

Everts nam drie weken geleden deel aan de 4 uur van Lubumbashi, een liefdadigheidsrace in Congo. Met de opbrengst worden lokale kinderen gesteund met verschillende projecten, zoals het bouwen van een school. Tijdens zijn korte periode in Congo werd Everts gestoken door de malariamug, die de ziekte verspreidt.

De familie vraagt om hen momenteel met rust te laten zodat ze zich volop op Stefan Everts kunnen focussen. Wanneer er meer nieuws is, zal er opnieuw worden gecommuniceerd.

Stefan Everts heeft tien wereldtitels (1x 125cc, 3x 250cc en 6x 500cc/mx1) en 101 GP-zeges achter zijn naam en wordt beschouwd als de beste motorcrosser aller tijden. Vandaag is hij aan de slag als teammanager.

De Limburger kreeg in zijn carrière tal van sportprijzen. Zo werd hij onder meer vijf keer Sportman van het Jaar (alleen Eddy Merckx doet met zes verkiezingen beter) en ontving hij in 2003 de Nationale Trofee voor Sportverdienste.

Meer sportnieuws