© rr

Extra ministerraad over VN-migratiepact op vraag van N-VA

Er komt een extra ministerraad over het VN-migratiepact op vraag van N-VA. Dat heeft CD&V-vicepremier Kris Peeters vrijdagmiddag verklaard aan de Wetstraat 16. Het is nog niet duidelijk wanneer die ministerraad zal plaatsvinden, maar dat zal wellicht gebeuren voor het vertrek van de premier naar Marrakesh.

Even later bevestigde N-VA-vicepremier Jan Jambon dat hij een extra ministerraad heeft gevraagd over het migratiepact. Die ministerraad en kern zou er de komende uren of dagen moeten komen. Het is aan de premier om te bepalen wanneer de ministerraad plaatsvindt.

Volgens Jambon was de sfeer beter dan donderdag in de Kamer. "In de Kamer was de sfeer turbulent, maar hier onder de collega's was die zakelijk, professioneel." De N-VA blijft wel bij haar standpunt: "De premier mag naar Marrakesh en naar New York, maar hij mag het pact niet goedkeuren".

Open Vld-vicepremier Alexander De Croo had gehoopt "de pagina te kunnen omkeren" en vindt dat het dossier "goed aangepakt is". Over de val van de regering spreken is volgens De Croo "voorbarig". "De premier is bezig met bilaterales te doen en hij doet dat goed. Als blijkt dat men de pagina niet kan omkeren, moeten we zoeken naar andere oplossingen."

Nu in het nieuws