Mechelse handelaars pakken uit met vier koopzondagen

In de Bruul kan je vier zondagen terecht om te shoppen. Foto: rr

Mechelse handelaars pakken uit met vier koopzondagen

Print
Mechelen - Voor de feestdagen pakken de Mechelse handelaars uit met vier koopzondagen. Met randanimatie, krasloten met meer dan 12.500 euro aan prijzen en feestelijk aangeklede etalages.

De koopzondagen vinden plaats op 16, 23 en op 30 december, telkens van 13 tot 18u. De eerste koopjes van de solden scoren kan op zondag 6 januari. Ook dan zijn de winkels in de namiddag open. Zingende kerstmannen en rijzige sneeuwfiguren zorgen deze maand voor animatie en je kan ook een ritje maken in een Winter Wonderslee.

Het hoogtepunt is op zaterdag 22 december het evenement ‘Mechelen in Vuur en Vlam’. Dan zijn er in de winkelstraten verschillende vuuracts. Het is meteen een van de hoogtepunten van Mechelen Houdt je Warm, want er staat die dag ook een spectaculair luchtspektakel van het gerenommeerde gezelschap Theater Tol op het programma.

Krasloten

De eindejaarswedstrijd bestaat uit een prijzenpot ter waarde van meer dan 12.500 euro. Bij een aankoop in de Mechelse handel of horeca ontvang je een kraslotje. “Wanneer je krast, weet je meteen of je gewonnen hebt of niet”, zegt Geert Milis, voorzitter van Mechelen MeeMaken.

De handelsvereniging slaat dit jaar ook de handen in elkaar met TableTabelau. Dat neemt zeven leegstaande panden onder handen om ze in kerstsfeer te laten baden. Van zondag 9 december tot en met zondag 6 januari kan je ze gaan bekijken. 

Met de bus voor 1 euro

Leuk is ook dat je vanuit verschillende randgemeenten voor 1 euro heen en terug met de bus naar Mechelen kan. Naast de gratis Shopping Shuttle wordt ook een fiets- en een watertaxi ingezet. "Met de verruimde capaciteit van de Tinel- en de Bruulparking kan je met de wagen steeds vlot een plaatsje vinden", zegt Katleen Den Roover (N-VA), schepen van Economie.

Meer weten? www.shoppeninmechelen.be   

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio