Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

Emotionele taferelen op première van filmversie De Collega’s

Foto: Joris Herregods

Emotionele taferelen gisteravond tijdens de feestelijke première van De Collega’s 2.0 in Kinepolis Antwerpen. Terwijl de nieuwe cast op de rode loper stond te glunderen, waren er tranen van ontroering bij de acteurs uit de legendarische televisieserie.

Veertig jaar na de uitzending van de eerste aflevering op televisie beleefde De Collega’s 2.0 zijn filmpremière. Het verhaal is omgezet naar vandaag en er zijn nieuwe personages, gebaseerd op de monumentale karakters uit de televisiereeks. De nog actieve Collega’s uit de toenmalige serie kregen een gastrol in de film en ontbraken gisteravond dan ook niet op de première.

Première De Collega’s 2.0

Al viel dat René Verreth (78) behoorlijk zwaar. “Zie mij hier staan, alleen. Waarom is onze Manu (zijn tweelingbroer die de legendarische Jomme Dockx speelde, red.) moeten sterven”, snikte de acteur, die ondersteund werd door zijn vrouw. “Mijn broer en ik groeiden samen op, we woonden naast elkaar, we speelden samen in De Collega’s. Wij hadden hier op deze première naast elkaar moeten staan...”

Intussen stonden de nieuwe Collega’s, onder wie Steve Geerts, Veerle Dobbelaere, Ben Segers, Tatyana Beloy, Jurgen Delnaet en Mathias Vergels, te glunderen op de rode loper. “De reeks is een monument, de rollen zijn legendarisch”, zegt die laatste. “Fantastisch dat ik nu deel mag gaan uitmaken van een stukje Vlaams televisie- en filmgeschiedenis.”

De Collega’s 2.0 is vanaf woensdag 12 december te zien in de bioscopen.

Trailer De Collega’s 2.0 Video: Youtube

Exclusieve artikels voor abonnees