Steph Goossens heeft eindelijk filmrol: “Ik stuurde ik iedere Vlaamse regisseur een sms, maar niemand reageerde”

Steph Goossens met collega-Collega’s Eva Van Der Gucht en Jurgen Delnaet. Foto: Joris Herregods

Steph Goossens heeft eindelijk filmrol: “Ik stuurde ik iedere Vlaamse regisseur een sms, maar niemand reageerde”

Print

Op z’n 52ste heeft Steph Goossens eindelijk zijn eerste filmrol beet. In De Collega’s 2.0 geeft Jan Verheyen hem de kans waar hij al zo lang op wachtte. Maar de voormalige Thuis-acteur dwong die kans ook zelf af.

“Soapacteur is een stempel die je blijft dragen”, zegt de man die van 1997 tot 2010 de Vlaamse harten veroverde als Cois in Thuis. “Bijna tien jaar toonde niemand interesse in mij. Ik ben blijven acteren in het theater. Maar voor series of films werd ik nooit gevraagd.”

(Lees verder onder de video)

Première De Collega’s 2.0

Naast zijn eigen theatermonologen ging Goossens acteercursussen organiseren. Hij schreef dichtbundels, gaf lezingen en werkte freelance voor televisie. Maar zelf op het voorplan staan, had Goossens opgegeven.

Tot acteur Mark Van Eeghem in december 2017 op 57-jarige overleed aan prostaatkanker. “Dat kwam hard aan”, vertelt Goossens. “Mark was een vriend, iemand naar wie ik opkeek. Zijn begrafenis was een echte viering van het leven. Toen ik na de ceremonie buitenwandelde, besefte ik het plots. Als ik mijn acteerdromen nog wou waarmaken, moest ik het nú doen. Want voor je het weet, is het leven voorbij. Dus rond Kerstmis stuurde ik iedere Vlaamse regisseur een sms, om te zeggen dat ik opnieuw aan de slag wilde.”

“Maar niemand reageerde, dus besloot ik zelf te bellen. Ik had Jan Verheyen nog nooit ontmoet, maar hij stond als eerste op mijn lijst. Hij nam onmiddellijk op. Dat sms’je was moedig, zei hij. Weinigen durven dat. Dus mocht ik auditie doen voor de rol van Benny.”

“Als het moet, ga ik regisseurs blijven lastigvallen (lacht). Ik droom ervan om ooit een serial killer te spelen. Ik weet dat ik dat kan. Jan Verheyen zei het ook op de set, tijdens één van de scènes: ‘Steph, die blik van zojuist was ronduit boosaardig.’ Als hij in zijn volgende film een psychopaat nodig heeft, kan hij me bellen.”

Trailer De Collega’s 2.0 Video: Youtube

MEEST RECENT