Erfgoed-bibliotheek Hendrik Conscience viert vijftig jaar De Zwarte Panter

Print
Antwerpen -

De Zwarte Panter in de Hoogstraat in Antwerpen is met vijftig jaar op de teller de oudste nog actieve galerie voor hedendaagse kunst in het Vlaamse kunstlandschap. Het is een plaats geworden waar beeldende kunstenaars, muzikanten, schrijvers, curatoren, journalisten, verzamelaars en kunstliefhebbers elkaar treffen. Die verjaardag wordt gevierd met de tentoonstelling Schilders & schrijvers in Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience.

Oprichter van de galerie Adriaan Raemdonck toont in de historische Nottebohmzaal kunstenaarsboeken die de galerie in de afgelopen vijftig jaar realiseerde. Affiches van de galerie brengen de oude expo’s opnieuw tot leven.

“De bezoekers van de tentoonstelling worden ondergedompeld in de rijke geschiedenis van de galerie. Foto’s, artikels en andere documentatie schetsen de belangrijke rol van De Zwarte Panter in de Antwerpse en Belgische kunst­geschiedenis, net als de intense en gevarieerde samenwerking met uitgevers”, zegt schepen van Cultuur Caroline Bastiaens (CD&V).

De tentoonstelling is vanaf nu te bezoeken en loopt nog tot 13 januari volgend jaar.

Meer nieuws uit Antwerpen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio