Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

De ‘tomahawk’, een biefstukje van 1,3 kilo in La Pipe (maar ook in Antwerpen te krijgen)

Wie een tomahawk op zijn bord krijgt, is daar wel even zoet mee. Olivier Van Camp werkt in de keuken, partner Nathalie Weeremans (32) neemt de zaal voor haar rekening. Foto: koen fasseur

De ‘tomahawk’, een biefstukje van 1,3 kilo in La Pipe (maar ook in Antwerpen te krijgen)

Stabroek -

Wie in restaurant La Pipe een tomahawk bestelt, moet een grote appetijt hebben. Op het bord verschijnt namelijk een steak van 1,3 kilo. Een stevig stuk vlees, afkomstig van het Holsteinras. Deze runderen beginnen als melkkoe, maar eindigen als leverancier van de lekkerste steaks.

De beste en smakelijkste steak is niet afkomstig van een vleeskoe, maar wel van een melkkoe. Dat is, na heel wat proeverijen, de mening van specialisten. En die lekkere koe behoort tot het Holsteinras ...

Meest gelezen GVA+

Sportartikels voor abonnees