Vrouw haalt gsm op en wordt verkracht

Themabeeld. Foto: SS

Vrouw haalt gsm op en wordt verkracht

Print
Duffel -

Een man uit Duffel hangt een celstraf van achttien maanden boven het hoofd voor de verkrachting van een vrouw. Het slachtoffer zou zijn vastgegrepen en meegesleurd naar de slaapkamer van de man.

De feiten dateren van eind oktober vorig jaar. Toen belde een vader naar de politie met de melding dat zijn dochter door een man was vastgehouden en seksueel misbruikt.

De jonge vrouw was de avond voordien met een vriend op bezoek geweest bij Omar C. in Duffel. Volgens het Openbaar Ministerie zouden er ook drugs zijn gebruikt door enkele aanwezigen.

Toen de twee de woning hadden verlaten, stelde de vrouw vast dat ze haar gsm was vergeten en keerde ze terug naar de woning. “Daar werd ze eerst bij de arm vastgegrepen door C. en in de zetel getrokken. Even later nam hij haar pols vast en sleurde haar mee naar de slaapkamer”, reconstrueerde aanklager Nele Poelmans de feiten. “Eenmaal daar trok hij zijn broek uit en probeerde hetzelfde te doen bij de vrouw, maar dat mislukte. Daarop stak hij zijn hand in de broek van de vrouw en nam haar hand en stak die in zijn broek. Hij dwong de vrouw ook tot orale seks.”

Na de feiten kon de vrouw wegvluchten en vertelde ze aan haar vader wat er was gebeurd. Er werd achttien maanden met probatie-uitstel gevorderd.

Advocate Evelien Jacobs vroeg de vrijspraak voor C. “Mijn cliënt kende de vrouw al een poosje, omdat ze elkaar af en toe op café tegen het lijf liepen. De betrokkenen kenden elkaar ook door hun drugsgebruik. Er zijn die avond seksuele handelingen gesteld, dat klopt, maar mijn cliënt heeft niets gedaan tegen de zin van de vrouw. Ze had ingestemd met de seks.”

De drie rechters vellen een vonnis op 3 januari.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio