Somers op de schoot bij Sinterklaas voor project van 42 miljoen euro

Mechels burgemeester Bart Somers (Open Vld) mocht donderdagnamiddag op de schoot bij Sinterklaas. De Sint had ook een maquette in witte chocolade mee van het parkeergebouw dat vanaf eind 2019 verrijst in de buurt van het Rode Kruisplein in Mechelen.

Sven Van Haezendonck

LEES OOK. Nieuwe parkeertoren: nu nog in witte chocolade, in 2021 met groen stadsbalkon

De overeenkomst tussen de ontwikkelaarsgroep Kairos/Mont-real en de stad is vandaag ondertekend. De groep heeft de wedstrijd gewonnen die de stad Mechelen en Eandis organiseerden voor de eerste ontwikkeling op de Keerdok- en Eandissite.

In de toekomst moet daar een nieuwe stadswijk met 800 woningen ontstaan. Het eerste project is de bouw van een parkeertoren met 537 plaatsen die eind volgend jaar start in de zogenaamde Eandistip. Van zodra dat gebouw klaar is, volgt omstreeks 2022 de bouw van de eerste 54 appartementen op het Rode Kruisplein zelf. Met de twee projecten is een investering van 42 miljoen euro gemoeid.

Van der Valk is in de buurt al begonnen aan de verbouwing van de voormalige stedelijke badinrichting, bij de Mechelaars beter bekend als den Ouwen Dok. Eind 2019 moet er een viersterrenhotel de deuren openen.

MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio