Belgische films ‘Girl’ en ‘Beautiful Boy’ maken kans op Golden Globe

Links: Victor Polster in ‘Girl’. Rechts: Timothée Chalamet in ‘Beautiful Boy’. Foto: RR

Belgische films ‘Girl’ en ‘Beautiful Boy’ maken kans op Golden Globe

Print

De Belgische film ‘Girl’, het speelfilmdebuut van regisseur Lukas Dhont blijft prijzen en nominaties veroveren. De film is genomineerd voor de golden globes in de categorie ‘foreign language’, de categorie voor niet-Engelstalige films. ‘Beautiful Boy’ van de Antwerpse regisseur Felix van Groeningen maakt dan weer kans op de prijs voor ‘beste mannelijke bijrol’ voor acteur Timothée Chalamet.

De Golden Globes gelden als een belangrijke graadmeter voor de Oscars. De winnaars worden op 6 en 7 januari bekendgemaakt.

“Ik ben de Hollywood Foreign Press Association bijzonder dankbaar”, laat regisseur Lukas Dhont weten in een eerste reactie. “Het is een grote eer om in het gezelschap te mogen zijn van zo’n fantastische filmmakers. Girl ligt me enorm na aan het hart. Het is een film ontstaan uit een vriendschap die erg belangrijk is voor mij. Iedereen die mij geholpen heeft Girl tot leven te brengen wil ik vastpakken en in hun oor fluisteren: Golden. Globe. Nominatie.”

(Lees verder onder de video)

Trailer ‘Girl’ Youtube

Tientallen selecties internationaal

Op zijn wereldpremière op het filmfestival van Cannes werd de film meteen goed onthaald. Dhont kreeg toen onder meer al de Caméra d’Or mee naar huis: de prijs voor beste speelfilmdebuut. Hoofdrolspeler Victor Polster werd bekroond met de Prijs voor Beste Acteerprestatie.

Sindsdien volgden tientallen selecties voor grote internationale festival. Victor Polster werd sinds Cannes al een handvol keer bekroond voor zijn acteerprestatie en de film werd ook al drie keer genomineerd voor de European Film Awards. In januari weten we ook of ‘Girl’ kans maakt op een Oscar in de categorie ‘Beste Niet-Engelstalige Film’.

Ook nominatie voor ‘Beautiful Boy’

‘Beautiful Boy’, het Hollywood-speelfilmdebuut van regisseur Felix van Groeningen uit Antwerpen, heeft één nominatie beet voor de Golden Globes: Timothée Chalamet werd voor zijn rol in de dramatische prent over een vader-zoonrelatie genomineerd in de categorie ‘beste mannelijke bijrol’.

Trailer ‘Beautiful Boy’ Video: Youtube

MEEST RECENT