Antwerp doet gouden zaak met klinkende zege in Cercle Brugge

Foto: Isosport

Antwerp doet gouden zaak met klinkende zege in Cercle Brugge

Print
Antwerp heeft zondag optimaal geprofiteerd van het puntenverlies van rechtstreekse concurrenten Club Brugge en KRC Genk. Op het veld van Cercle Brugge nam de Great Old met gemak afstand van de Vereniging. Het werd uiteindelijk een klinkende 0-3 voor Antwerp. Door de zege springt Antwerp over Club Brugge naar de tweede plek in de Jupiler Pro League en nadert het tot op vier punten van leider KRC Genk.

LEES OOK. Deze uitblinker regisseerde Antwerp naar hun klinkende zege

Faris Haroun miste vanmiddag de terugkeer naar de vereniging die hem uit de vergeetput in Engeland haalde. Minder pk’s op het middenveld dus maar Bölöni loste dat op door achterin met drie man te starten en een middenveld zonder een echte zes en voorin Rodriguez rechts, Owusu tegen zijn ex-ploeg Cercle links en Mbokani centraal. Rodriguez kon de Great Old al snel op voorsprong brengen maar mikte onbeheerst over.

Cercle miste achterin het centraal duo Lambot-Taravel en haalde Koné (ex-Antwerp) achteruit maar Guyot koos voor een opvallend aanvallende bezetting met zowel Mercier als Bongiovanni op het middenveld en drie spitsen (Hazard, Cardona en Gakpé). Kylian Hazard had er duidelijk zin in na twee weken op de bank en Bolat moest zich reppen om zijn schot uit de korte hoek te halen.

Owusu lokt penalty uit én scoort

Een lekkere start zeg maar, en daar hadden ze zich bij Cercle ook op voorbereid. Guyot programmeerde de laatste training op zaterdag speciaal om 14.30 uur - op hetzelfde aanvangsuur van de wedstrijd dus. “Omdat ze dan niet aan een siesta moeten denken want tegen Antwerp moet je er vanaf de eerste minuut staan”, maakte de Fransman zijn spelers duidelijk.

In de achtste minuut ging de alarmbel al af. Owusu kwam oog in oog met Nardi en tuimelde slim over de doelman die nochtans zijn handen tegen de vlakte hield. Visser wees resoluut naar de stip en ook de VAR kon hem niet op andere gedachten brengen. Op de plaats waar hij voor Club Brugge zo vaak strafschoppen omzette stuurde Refaelov Nardi de verkeerde hoek uit. Cercle zocht meteen de gelijkmaker maar Antwerp kwam dichter bij de 0-2, gelukkig voor Cercle bewees Nardi dat hij echt wel één van de betere keepers in 1A is door Owusu het scoren te beletten.

Vijf minuten voor de rust lukte dat echter niet. Bij Cercle stonden ze achterin nogal knullig te verdedigen, Etienne kreeg geen vat op Buta en ook gelegenheidskapitein Koné reageerde te laat en Owusu aarzelde geen seconde. Antwerp goed op weg om dé zaak van het weekend te doen en naar de tweede plaats te klimmen.

Refaelov neemt snel twijfel weg

In de tweede helft kreeg het daar al snel zekerheid over. Cercle stak een handje toe met dom balverlies van Palun en Mbokani legde de bal perfect klaar voor Refaelov, die met zijn tweede goal alle twijfel wegnam.

Het pleitte wel voor Cercle dat het bleef voetballen maar voorin mist Irvin Cardona ook twee maanden na zijn terugkeer uit blessure scherpte. Hij mikte een kans op de aansluitingstreffer hoog over. Net als vorige week op Charleroi was Etienne dicht bij een goal maar Bolat blokte af en Vandamme redde de rebound op de lijn. Antwerp kon in een zetel de 90 minuten en de ruim 4 minuten toegevoegde tijd volmaken.

Herbeleef hieronder de wedstrijd. Onze abonnees genieten van de mogelijkheid om alle belangrijkse fases te herbekijken als video.

EINDSTAND. Cercle Brugge - Antwerp: 0-3

 

Meer voetbalnieuws