Werelduurrecordhouder Wiggins gelooft in kansen van Campenaerts: “Hij kan 55 kilometer halen”

Print

Victor Campenaerts valt in de prijzen aan het einde van het seizoen. Nadat onze landgenoot een bronzen medaille wegkaapte op het WK in Innsbruck, won hij nu ook de Kristallen Fiets. Een prijs die hem werd overhandigd door niemand minder dan Bradley Wiggins, de huidige werelduurrecordhouder… en dus de man wiens tijd volgend jaar allicht zal uitgedaagd worden door Campenaerts.

Met een hoogtestage van twee maanden in Namibië heeft Campenaerts een opvallende voorbereiding op het nieuwe seizoen. Alles lijkt in het teken te staan van de werelduurrecordpoging die hij ergens in april in Mexico zou ondernemen. Daarom was het des te passender dat niemand minder dan Sir Bradley Wiggins, de huidige houder van dat werelduurrecord, de trofee uitreikte aan Campenaerts. “Ik heb nooit een idool gehad, maar als ik iemand moet noemen, dan is hij het”, vertelde de bronzenmedaillewinnaar van het WK tijdrijden over Wiggins. “Ik had dit echt niet zien aankomen.”

Sir Bradley Wiggins lijkt alvast te geloven in de kansen van Campenaerts om het record te breken. Dat vertelde hij ook in het Vlaams (Wiggins werd geboren in Gent en leerde Vlaams van zijn moeder, nvdr.) tijdens de uitreiking. “Ik zie hem de 55 kilometer halen”, zei de winnaar van de Ronde van Frankrijk 2012. Dat zou voldoende zijn, want het huidige werelduurrecord van Wiggins staat op 54,526 kilometer. “Ik geloof in je kansen”, zei de Brit nog. “Ik hoop dat hij volgend jaar mijn record breekt. Hij is een goed renner en echt een mooi mens. Het zou ook goed zijn voor het wielrennen als de aandacht rond het werelduurrecord blijft duren. En het is ook tijd dat het record wordt doorgegeven aan de volgende generatie. Dat is gezond voor de sport.”

LEES OOK. Victor Campenaerts wint Kristallen Fiets

MEEST RECENT