Tien winterse tips voor een uitstap met het hele gezin deze week: van lichtjesstoet tot veganistische kerstmarkt

Deze week valt er weer heel wat te beleven. Wij geven tien tips om eropuit te trekken met het volledige gezin. Veel plezier!

1. VR 14/12 - ZO 23/12: Springkastelen in Waagnatie

Het afgelopen jaar werd The Beast door Guinness World Records bekroond tot langste opblaasbare hindernissenbaan ter wereld. Na een tour door de Verenigde Staten, Engeland en Ierland maakt The Beast een stop in de Antwerpse Waagnatie. Vanaf vrijdag kan je er je uitleven op een parcours van de meest uiteenlopende springkastelen. Voor een halfuur springen, betaal je 13,5 euro. De speciale ‘Beast-sokken’ met extra grip krijg je er zomaar bij.

www.thebeastantwerp.com

2. ZA 08/12: Lichtjesstoet in Steytelinckpark

Wilrijkenaars halen vanmiddag hun lampionnen boven voor de Lichtjesstoet, een avondwandeling in het Steytelinckpark. Het vertrekpunt is het Sint-Bavoplein, waar vanaf 16.30u animatie wacht. Tussen 17 en 18u kan men deelnemen aan de wandeling. Onderweg zijn er ontmoetingen met dansers, acrobaten en artiesten. Wie zelf geen lampion heeft, kan er aan de stand van de jeugddienst op het Sint-Bavoplein één kopen of pimpen.

www.antwerpen.be

3. ZA 08/12: Schaatsen op muziek

Deurne Wintert vindt dit weekend plaats in Park Groot Schijn. Op schaatsbaan Ruggeveld krijgen sportievelingen de kans om gratis te schaatsen. CC Deurne zorgt voor een flinke lasershow en deejays. IJshockeyclub Phantoms leid je tussen 16 en 20u door een heerlijke schaatsnamiddag met plaatjes van Mister Mix Nix en Pierre Elitair. Van 20 tot 22u staat Yves Deruyter achter de draaitafel.

www.ccdeurne.be

4. ZA 08/12 - ZO 09/12: Mortsel Wintert

Het stads- en gemeenteplein in Mortsel vormen dit weekend the place to be voor Mortsel Wintert. Op het Stadsplein ligt een kunstijspiste en staat een zwanenmolen. Je kan er kuieren langs een boekenmarkt, kraampjes met artisanale waren en kerstchalets van Mortselse handelaars. Het weekend wordt zondag om 19u afgesloten met een vuur- en ledlichtshow.

www.mortsel.be

5. ZO 09/12: Veganistische kerstmarkt

Geen fan van hotdogs en spekpatatjes? Vegetariërs kunnen zondag hun hart ophalen in Meatpack (Samberstraat 40, Antwerpen). De Vegan Christmas Market strikte maar liefst veertig standhouders met vegetarische en ecologische cadeaus. Foodtrucks bieden snacks-zonder-vlees. En er staan ook diverse sprekers geprogrammeerd.

www.meatpack.be

6. VR 14/12: Avondwandeling Vrijbroekpark

Sfeervolle lichtjes en vuuracts maken van het Mechelse Vrijbroekpark vrijdag een betoverende plek. De wandeling van Vurige Winteravond start aan het bezoekerscentrum tussen 19 en 20.30u. Je volgt op eigen tempo de kaarsen doorheen het donkere park. Eindpunt is een open plek, waar je je kunt verwarmen aan een kampvuur, cabaret en hapjes en drank. Gratis, maar inschrijven vóór 12 december via de website.

www.provincieantwerpen.be

7. VR 14/12: Wintersfeer op het Zilvermeer

Wintersfeer op het Zilvermeer staat vrijdag voor een feeërieke avondwandeling langs de mooiste plekjes van het domein. De wandeling van 2,7 km wordt sfeervol verlicht met lampen, kaarsen, klank- en lichtspelen. Onderweg word je verrast door mysterieuze figuren, vuurshows en livemuziek. Deelnemers kunnen de wandeling aanvatten tussen 18 en 21u. Vooraf inschrijven via de site.

www.zilvermeer.be

8. ZO 09/12: Kerstman in Herentals

De kerstperiode start zondag in Herentals met een traditionele kerstmarkt op de Grote Markt. Van 14 tot 19u vindt u aan de noordkant van de Grote Markt kraampjes met leuke cadeautjes. Aan de zuidkant baten Herentalse verenigingen kraampjes uit met hapjes en dranken. Ook de kerstman is van de partij: hij nodigt bezoekers uit om een ritje te maken in zijn koets.

www.herentals.be

9. ZO 09/12: Lopers op Geitencorrida

De Geitencorrida - Memorial Jean Van Onselen is de vaste loopafspraak voor sportief Wilrijk. De 55ste editie van deze stratenloop vindt zondag plaats. De loopafstanden variëren tussen 400 meter en 7,5 km. Start en aankomst liggen aan de Bist. Kinderen tot en met 12 jaar lopen gratis. Jongeren en volwassenen betalen 5 euro vooraf of 7 euro ter plaatse. Inschrijven kan ter plekke tot 12u.

www.antwerpen.be

10. ZA 08/12 - MA 07/01: Etalagewandeling in Lier

Kerst in Lier staat, vanaf dit weekend, helemaal in het teken van Wonderland. Een heleboel etalages en het huis van de Kerstman worden omgetoverd tot een prachtig decor dat telkens een hoofdstuk uit het verhaal van Alice in Wonderland verbeeldt. Met een plannetje kan je een wandeling maken langs alle etalages om zo het verhaal te ontdekken. In het huisje van Felix Timmermans wachten dit weekend kindervertellingen. De kerstmarkt vindt plaats op de Grote Markt tussen 14 en 16 december. Op 15 december arriveert ook de kerstman, die er zijn intrek neemt in een kersthuis.

www.kerst.uitinlier.be

Tips om te Doen!